Policija će podnijeti krivične prijave: Onemogućeno glasanje, krađa 30 listića...?

"Zbog krivičnog djela povreda prava na glasanje će odgovarati i M.V. (40), I.Ć. (38) i R.J. (42) koji su članovi biračkog odbora u selu Dubrovsko kod Šavnika, a koje su, kako se sumnja, izvršili na štetu jednog građanina"

9930 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija će u saradnji sa tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, protiv četiri osobe podnijeti krivične prijave zbog krivičnih djela povreda prava na glasanje, dok će jedna osoba odgovarati zbog krivičnog djela sprečavanje održavanja glasanja, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Prijava će biti podnijeta protiv B.N. (76), predsjednika biračkog mjesta broj 13 u mjestu Bijela kod Šavnika, a na štetu jednog građanina kojem licu je onemogućeno vršenje prava glasanja. Takođe, zbog krivičnog djela povreda prava na glasanje će odgovarati i M.V. (40), I.Ć. (38) i R.J. (42) koji su članovi biračkog odbora u selu Dubrovsko kod Šavnika, a koje su, kako se sumnja, izvršili na štetu jednog građanina. Osim toga, krivično će odgovarati i B.T. (27) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje održavanja glasanja, na način što je kao posmatrač ispred jedne koalicije, sa biračkog mjesta broj 14 Kruševice/Miloševci, otuđio oko trideset komada biračkih listića i time onemogućio dalji nastavak glasanja", navodi se u saopštenju UP.

U Podgorici i još 13 opština održavaju se lokalni izbori na kojima glasačko pravo ima oko 350 hiljada građana.

Biračka mjesta biće zatvorena u 20 sati.

Osim u Podgorici izbori se održavaju u Baru, Bijelom Polju, Pljevljima, Rožajama, Budvi, Danilovgradu, Zeti, Tivtu, Plavu, Kolašinu, Žabljaku, Plužinama i Šavniku.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, najviše glasača je u Glavnom gradu, 143.523, a najmanje u Šavniku 1.968.

Bonus video: