Lazović ostaje u pritvoru, odbijeno jemstvo od skoro 1,24 miliona eura

Vrhovni sud je, prije desetak dana, rješenjem produžio pritvor Lazoviću za još tri mjeseca

34534 pregleda 40 komentar(a)
Petar Lazović, Foto: Boris Pejović
Petar Lazović, Foto: Boris Pejović

Viši sud u Podgorici odbio je kao neosnovan predlog odbrane da se uz jemstvo ukine pritvor uhapšenom službeniku Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petru Lazoviću, kazala je "Vijestima" portparolka tog suda Marija Raković.

Njegovi pravni zastupnici ponudili su ranije jemstvo vrijedno 1.239.000 eura.

Jemstvo je garancija da osumnjičeni, nakon što mu se ukine pritvor, bude dostupan nadležnim organima u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega.

Povezani članci

04. Oktobar 2022.

Za slobodu Lazovića nude 1,2 miliona eura

Višem sudu u Podgorici Zoran Lazović za slobodu svog sina Petra založio je porodiču stambenu zgradu sa pomoćnim objektom i urbanizovano zemijište čija je tržišina vrijednost po izvještaju o procjeni od 16. septembra - 426.000 eura.

”I rođeni brat okrivljenog, Marko Lazović daje jemtvo - nepokretnost...čija tržišna vrijednost je po izvještaju o procjeni od 15.9.2022. godine 245.000 eura... Nadalje, rođeni stric okrivijenog Dejan Lazović daje jemstvo - porodični stambeni objekat... čija tržišna vrijednost je po izvještaju o procjeni od 14.9.2022. godine 468.289 eura. Navedena lica pružaju jemstvo u cjelokupnom iznosu procijenjene tržišne vrijednosti predmetnih nepokretnosti - 1.139.289,00 eura, kao garanciju da nakon puštanja na slobodu okrivljeni Petar Lazović do kraja krivičnog postupka neće pobjeći, neće se ni kriti, niti na bilo koji drugi način negativno uticati na tok i ishod krivičnog postupka. Uz naprijed označene nekretnine, otac okrivlienog Zoran Lazović polaže na ime jemstva i novčani iznos od 100.000,00 eura”, piše u predlogu za jemstvo.

Povezani članci

20. Oktobar 2022.

Vrhovni sud produžio pritvor Petru Lazoviću

Vrhovni sud je, prije desetak dana, rješenjem produžio pritvor Lazoviću za još tri mjeseca.

Bonus video: