Zbor advokata prekinut, reagovali zbog načina glasanja

Prema podacima "Vijesti", problem se pojavio jer je dio advokata odmah reagovao zbog načina glasanja, pravljenja spiskova tražeći da se zbor prekine dok se manjkavosti ne isprave

13276 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbor advokata centralne regije na kojima su se predlagali kandidati za novo rukovodstvo Advokatske komore uz mnogo tenzija i bure prekinut je već u prvim minutama glasanja.

Prema podacima "Vijesti", problem se pojavio jer je dio advokata odmah reagovao zbog načina glasanja, pravljenja spiskova tražeći da se zbor prekine dok se manjkavosti ne isprave.

Zbor je bio zakazan u sudnici Osnovnog suda u Podgorici, a advokati su trebali da predlažu novog predsjednika, potpredsjednika i članove Upravnog odbora Advokatske komore.

Prema podacima, zbor advokata za sjevernu regiju u Bijelom Polju nije ni počeo jer zgrada suda nije bila otključana.

Navodno, predsjednik Višeg suda u Bijelom Polju se nije ni javljao na telefonske pozive advokata, koji su jutros iz sjevernih opština stigli na glasanje u Bijelo Polje.

"Sumnjamo da je riječ i nekoj organizovanoj opstrukciji kako ne bi izabrali novo rukovodstvo", kazao je "Vijestima" jedan od advokata.

Za južnu regiju, zbor advokata organizuje se u sudovima u Baru i Kotoru.

Dugogodišnjem predsjedniku Advokatske komore Zdravku Begoviću je mandat istekao u decembru 2020. godine, ali nekoliko narednih mjeseci, zbog restriktivnih mjera za suzbijanje koronavirusa, nije zakazivana sjednica na kojoj bi se biralo novo rukovodstvo.

”Vijesti” su u julu 2021. godine objavile da su zdravstvene vlasti odobravale održavanje izborne sjednice Advokatske komore i davale im preporuke kako da to učine, a ne prekrše epidemiološke mjere kojima se suzbija širenje koronavirusa.

Čelnici Advokatske komore to, međutim, tada nijesu učinili.

Bonus video: