Šavnik: Podnijete krivične prijave protiv pet osoba zbog opstrukcije glasanja i ugrožavanja sigurnosti

Iz Uprave policije je saopšteno da su juče spriječili sukob između dvije grupe ljudi oko 16 časova

9407 pregleda 7 komentar(a)
Sa lokalnih izbora u Šavniku, Foto: Svetlana Mandić
Sa lokalnih izbora u Šavniku, Foto: Svetlana Mandić

Uprava policije saopštila je da je juče tokom održavanja lokalnih izbora na dva biračka mjesta u Šavniku podnijela krivične prijave protiv pet osoba.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije krivične prijave podnijete su protiv S.A. (43), D.B.(43), R.Z. (56) i N.K.(28).

Krivičnu prijavu protiv S.A. (43) podnijeli su, kako je saopšteno, službenici policije državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje održavanja glasanja i krivično djelo uništavanje dokumenata o glasanju.

S.A. je, kako navode, tokom održavanja lokalnih izbora na biračkom mjestu broj 14. Kruševice u Šavniku upotrebom olovke uništio ovjerene glasačke listiće.

Dodaju da je na taj način izvršio krivično djelo uništavanje dokumenta o glasanju, a što je za posljedicu imalo prekid glasanja na tom glasačkom mjestu.

"Policija je krvičnu prijavu podnijela protiv D.B. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda prava glasanja, a koje je izvršio na način što je jednom građaninu onemogućio vršenja prava glasanja na biračkom mjestu broj 1, zgrada Opštine Šavnik", navodi se u saopštenju.

Saopštili su da se osim toga licima D.B., R.Z. (56) i N.K. (28) stavlja na teret krivično djelo sprečavanje održavanja glasanja, koje su izvršili na način što su donijeli odluku da prekinu dalji izborni proces i spriječe dalje održavanje glasanja, uslijed čega je glasanje na biračkom mjestu broj 1 prekinuto.

Navode da je policija juče oko 16 časova spriječila sukob između dvije grupe ljudi.

"Brzom reakcijom policija je spriječila veći incident, a potom je izvršila pregled vozila koje je koristila jedna grupa lice, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto pet drvenih palica", kazali su iz Uprave policije.

Od četiri osobe su, kako navode, prikupljena obavještenja na okolnosti događaja o čemu je obaviješeten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji je naložio da se protiv S.A. (35) iz Nikšića podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Pripadnici policije su, kako je saopšteno, juče prilikom kontrole jednog vozila, pregledom tri lica koja su se u njemu nalazila, pronašli i oduzeli drvenu palicu, ručni sprej sa nadražujućim dejstvom i nož.

Bonus video: