Uhapšeni osumnjičeni za pljačku kladionica u Podgorici, povrijeđen građanin koji je pokušao da spriječi razbojništvo

D.R. (17), kako je saopšteno iz Uprave policije, pucao je iz startnog pištolja u građanina koji je pokušao da ga spriječi u razbojništvu, i nanio mu lake tjelesne povrede u predjelu glave

35084 pregleda 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije saopštila je da je rasvijetlila više razbojništava na teritoriji Podgorice.

Policija je u akciji "Razbojnik", kako je saopštila, uhapsila dvije maloljetne osobe osumnjičene za serije pljački kladionica.

Iz policije je saopšteno da su sinoć nedugo nakon izvršenog djela u kojem je jedna osoba zadobila povrede, uhapsila dva mladića koja se sumnjiče za seriju razbojništava izvršenih na štetu sportskih kladionica na teritoriji Podgorice.

Naime, sinoć oko 21.30 časova D.R. (17) je maskiran ušao u jednu sportsku kladionicu i uz prijetnju pištoljem od zaposlene radnice otuđio novac u iznosu od 50 eura.

"Dva građanina koja su se zatekla na licu mjesta su pokušala da ga spriječe u izvršenju krivičnog djela, nakon čega je D.R. pucao iz startnog pištolja i jednom građaninu nanio lake tjelesne povrede u predjelu glave i dao se u bjekstvo. Pripadnici policije su se odmah dali u potragu za ovim licem koje je ubrzo lišeno slobode, a kod njega je pronađen otuđeni novac. Osim toga lišen je slobode i V.Ć. (17), kod kojeg su pronađena dva noža i komad municije", navodi se u saopštenju policije.

D.R. se sumnjiči da je izvršio pet krivičnih djela razbojništvo, dok se V.Ć. (17) na teret stavljaju četiri krivična djela razbojništvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oni su uhapšeni i biće uz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

"Sumnja se da su ova dva lica od početka septembra do sredine novembra počinila pet razbojništava na štetu pet sportskih kladionica iz kojih su otuđili skoro 5.000 eura. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je D.R. maskiran ulazio u objekte sportskih kladionica i uz prijetnju pištoljem od zaposlenih radnika otuđivao novac, dok je V.Ć. vršio osmatranje ispred objekata. D.R. je sa sobom nosio ranac sa garderobom kako bi se odmah nakon izvršenog krivičnog djela presvukao i na taj način otežao policiji njegovo lociranje".

Uprava policije se zahvalila građanima koji su na licu mjesta reagovali i na taj način doprinijeli da policija u kratkom roku pronađe i uhapsi osumnjičene.

"Saradnja građana i povjerenje prema policiji je jedan od najvažnijih uslova za stvaranje još bezbjednijeg ambijenta", navodi se u saopštenju.

Bonus video: