Odgođeno ročište za potvrđivanje optužnice grupi Medenice, Piperović tražio izuzeće Vijeća

Specijalni tužilac Radonjić zahtijevao da se optužnica potvrdi i kazao da je Vijeće "pred kojim se raspravlja o optužnici u rješenju kojim je odbilo da produži pritvor optuženoj Vesni Medenici našlo da postoji osnovana sumnja da su optuženi počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret"

13476 pregleda 9 komentar(a)
Vesna Medenica dolazi u sud, Foto: Boris Pejović
Vesna Medenica dolazi u sud, Foto: Boris Pejović

Ročište za potvrđivanje optužnice grupi koju je prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) formirao Miloš Medenica odgođeno je nakon što je branilac braće Popović, advokat Zoran Piperović, tražio izuzeće Vijeća Višeg suda koje odlučuje o osnovanosti optužbi.

On je to učinio nakon što je zastupnik optužbe, specijalni tužilac Vukas Radonjić, zahtijevajući da se optužnica potvrdi, kazao "da je i Vijeće pred kojim se raspravlja o optužnici u rješenju kojim je odbilo da produži pritvor optuženoj Vesni Medenici našlo da postoji osnovana sumnja da su optuženi počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret".

Radonjić
Radonjićfoto: Boris Pejović

Nakon toga je branilac Marka Vučinica, Miloš Vuksanović pozvao Vijeće da sami razmisle o svom izuzeću, dodajući da on neće tražiti njihovo izuzeće jer je prethodno ročište odgođeno na njegov zahtjev.

"Ovo Vijeće već je zauzelo stav pa s obzirom na to da je nekoliko puta odlagano ročište, neću tražiti izuzeće, već predlažem da sami o tome razmislite", rekao je Vuksanović.

Branilac Marka i Bojana Popovića, advokat Zoran Piperović, tražio je izuzeće kompletnog Vijeća, obrazlažući da su oni već u odluci kojom su odbili produžetak pritvora zauzeli stav o osnovanoj sumnji optuženih.

Bonus video: