Jovanović: Službenici policije uvijek i u svim situacijama postupaju po nalozima državnih tužilaca

"Pozivam ministra unutrašnjih poslova i čelnike drugih organa da sve eventualne nedoumice efikasno rješavamo u direktnoj komunikaciji, a ne putem sredstava javnog informisanja"

16384 pregleda 9 komentar(a)
Jovanović, Foto: Luka Zeković
Jovanović, Foto: Luka Zeković

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima, nadležno i za teritoriju opštine Šavnik, danas preduzima, a u prethodnom periodu je preduzimalo sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svim situacijama u kojima je postojala sumnja da je tokom održavanja izbornog procesa u Šavniku učinjeno krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, saopštila je vršiteljka dužnosti (v.d.) vrhovne državne tužiteljke, Maja Jovanović.

Glasanje na biračkim mjestima u zgradi Opštine Šavnik i selu Kruševice danas je prekinuto šesti put.

"Bez namjere da se upuštam u rasprave sa ministrom unutrašnjih poslova putem medija podsjetila bih i njega i cjelokupnu javnost da službenici policije uvijek i u svim situacijama postupaju po nalozima državnih tužilaca. Zbog toga čudi što se ta činjenica ne ističe onda kada se postižu značajni, čak i međunarodni rezultati, dok se u slučaju iščekivanja konkretnih rezultata ističe da se čekaju nalozi tužilaštva", istakla je Jovanović u saopštenju.

Ona je dodala da misli da je od svega toga važnije da i državna tužilaštva i centri bezbjednosti treba zajednički i udruženo da rade u interesu građana i da se samo na taj način može doći do konkretnih rezultata.

"Sve drugo, svaki pokušaj promocije, čime god da je on motivisan, neće doprinijeti ostvarenju tog cilja. Zbog toga pozivam ministra unutrašnjih poslova i čelnike drugih organa da sve eventualne nedoumice efikasno rješavamo u direktnoj komunikaciji, a ne putem sredstava javnog informisanja", kazala je Jovanović.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je povodom toga što je danas šesti put prekinuto glasanje na biračkim mjestima u zgradi Opštine Šavnik i selu Kruševice između ostalog kazao da policija ne može djelovati u punom kapacitetu bez adekvatne reakcije i pune podrške nadležnog državnog tužilaštva.

Bonus video: