Pet službenika bivše Podgoričke banke se sumnjiče da su zloupotrebili položaj: Oštetili korisnika za 19.000 eura?

Protiv njih je podgorička policija podnijela krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici

12456 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pet službenika bivše Podgoričke banke sumnjiče se da su od decembra 2019. do decembra 2020.godine falsifikovali službene isprave i zloupotrebili položaje u privrednom poslovanju.

Protiv njih je podgorička policija podnijela krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Sumnja se da su N.V. (67), T.B. (62), R.B. (31), M.S. (30) i T.D. (31) izvršili ova krivična djela na način što je N.V. sa svoje šifre za pristup sistemu, podizala novac sa računa oštećenog lica od čega je veći dio zadržavala za sebe. Takođe se sumnja da su T.B., R.B. i M.S., tadašnji službenici pomenute banke, počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret, na način što su sa svojih korisničkih naloga izvršili nezakonitu isplatu sredstava sa računa u vlašnistvu oštećenog lica i predali ga N.V.", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako pojašnjavaju, na taj način su nanijeli materijalnu štetu oštećenoj za ukupan iznos od preko 19.000 eura.

"Osim toga na teret T.D. se stavljaju ista krivična djela koja je, kako se sumnja, izvršila na način što je unijela u elektronski sistem pomenute banke, nezakonito ovlašćenje o raspolaganju sredstvima, kojim je N.V. ovlašćena da raspolaže sredstvima na računu oštećene", dodaje se u saopštenju.