Budva: Policijska akcija trajala više sati, privedene dvije osobe

Policija i specijalci su blokirali nekoliko zgrada i u toku su pretresi, koji se obavljaju na lokacijama gdje se sumnja da žive osobe koje se bave preprodajom droge

104936 pregleda 33 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.12.2022. 15:09h

Pripadnici budvanske policije i Posebne jedinice vršili su od ranog jutra pretrese na nekoliko lokacija u gradu gdje se sumnja da žive osobe koje se bave preprodajom droge.

Kako je Vijestima potvrđeno privedeno je nekoliko osoba, a pretresi su završeni u 13 časova.

Policija i specijalci su blokirali nekoliko zgrada u toku pretresa.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, pripadnici policije su postupajući po narebi Višeg suda u Podgorici, pretresli stanove na tri lokacije koje koriste D.D. (46) i M.D. (31), oboje iz Budve, kao i dva vozila - "BMW" koje koristi D.D., a drugo "Mercedes CLA" koje korist M.D.

"Pretresom stanova i vozila policija je pronašla i oduzela određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je kokain, tablete sa liste opijata, 93 komada municije različite vrste i kalibra, gasni pištolj, ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, i tri sredstva komunikacije. Kontrolisana vozila su oduzeta radi daljih provjera, a pronađeni predmeti i materije biće predmet daljih vještačenja u Forenzičkom centru", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da su pripadnici budvanske policije i Posebne jedinice policije danas obavili pojačane kontrole lica i vozila na području Budve.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se D.D. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a da se M.D. liši slobode zbog sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oni su uz krivičnu prijavu sprovedeni nadležnom tužiocu na dalje postupanje", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: