Medojević: Napad na poslanika je atak na državu, mir i stabilnost

Državni tužilac mora najoštrije da reaguje na svaki vid nasilja koji je politički ili nacionalno motivisan, jer se radi o nasilju koje lako može eskalirati i destabilizovati zemlju, kazao je lider Pokreta za promjene

6131 pregleda 36 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević osudio je jučerašnji napad na jednog od lidera Demokratskog fronta i predsjednika skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milana Kneževića.

Knežević je napadnut na podgoričkom Aerodromu, najprije verbalno a potom navodno i fizički.

"Državni tužilac mora najoštrije da reaguje na svaki vid nasilja koji je politički ili nacionalno motivisan, jer se radi o nasilju koje lako može eskalirati i destabilizovati zemlju", kazao je Medojević.

Naglašava da , "napadi na lidere DF nijesu novost, ali sada očekujemo od tužilaštva da adekvatno reaguje i procesuira napadače".

Prema njegovim riječima, "napadi na poslanika su atak na državu i građanski mir i stabilnost zemlje".

Dodaje da je napad dodatno uznemirujuć zbog Kneževićeve funkcije predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, te da su "za njegovu ličnu bezbjednost odgovorne službe bezbjednosti koje moraju profesionalno da rade svoj posao".

"Ekstremistička ostrašćena politika podjela koju sprovodi bivši režim daje opasne rezultate. Raspad starog režima prati i ekstremizam, jezik mržnje i nasilje", navodi se u saopštenju.

"Sudije u ovom predmetu moraju voditi računa o društvenoj opasnosti ovakvih napada i odrediti adekvatnu kaznu koja će preventivno djelovati na sprečavanje nasilja i ekstremizma na političkoj i nacionalnoj osnovi", zaključio je Medojević.

Povezani članci

07. Decembar 2022.

Knežević napadnut na podgoričkom Aerodromu

Bonus video: