DNP: Nećemo dozvoliti pokušaje da se Knežević predstavi kao inicijator sukoba

"Politička i nacionalna pozadina ovog ataka je i više nego očigledna", smatraju u DNP-u

19538 pregleda 31 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Iz Demokratske narodne partije poručili su da neće dozvoliti da se jučerašnji "bezočni i sramni napad" na lidera te stranke Milana Kneževića pokuša izokrenuti i u javnosti predstaviti kao da je Knežević inicijator bilo kakvog sukoba.

"Radi cjelokupne javnosti, ponavljamo još jednom, izvjesni Ivan Gardašević je, ničim izazvan, u društvu još dvojice ljudi, otpočeo verbalno vrijeđanje i nepristojnu i agresivnu gestikulaciju prema Milanu Kneževiću, koji je sjedio u automobilu. Gardašević je čak pri tom, na pitanje Kneževića, zašto to radi, nastavio sa uvredama.

"Takođe je notorna laž da je predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu bilo kome od pomenutih ljudi, koji su učestvovali u ovom incidentu, uključujući i Ivana Gardaševića, psovao majku, kao što je laž i da je sve vrijeme incidenta, psujući, sjedio u automobilu", saopštili su iz DNP-a.

Iz te stranke su upitali nadležne organe i javnost zašto je Knežević bio "meta verbalnog napada, koji umalo nije prerastao u fizički", kad nikad nije imao nikakav kontakt, "poslovni, niti bilo koji drugi aranžman" sa Gardaševićem.

"Odgovor je jednostavan: zato što je Knežević Srbin, i zato što je jedan od lidera DF-a. A ako svemu tome dodamo sinoćnju seriju prijetećih saopštenja nepotpisane grupe građana sa Cetinja, u kojima pozdravljaju i ohrabruju čin napada na Kneževića, politička i nacionalna pozadina ovog ataka je i više nego očigledna.

"Ali je u svemu ovome, izgleda, jedini problem što se Kneževićev vozač suprotstavio trojici ljudi, koji su svaki na svoj način učestvovali u verbalnom napadu na lidera DNP-a, i pritom s punim pravom pozvao policiju da interveniše", dodaje se u saopštenju.

U DNP-u smatraju da dio javnosti, "koji bi najradije pokušao da linčuje" lidera te stranke, vjeruje da je Kneževića dozvoljeno "vrijeđati, maltretirati i fizički mu prijetiti", a da on i osobe u njegovoj pratnji nemaju nikakvo pravo na samoodbranu.

"Kao što, izgleda, pravo na samoodbranu ne bi trebalo da imaju ni Andrija Mandić, ni Milun Zogović, Slaven Radunović i Jovan Vučurović, kojima ovih dana takođe pristižu prijeteće poruke sa pozivom na njihov linč.

"Nedavno je Milan Knežević na konferenciji za medije jasno saopštio da se osjeća ugroženo, kao i da je prinuđen da se zajedno sa svojim članovima porodice brani od svih nasrtaja na njegov ljudski i fizički integritet. A tako će zasigurno nastaviti i u narednom periodu", dodaju iz DNP-a.

Naglasili su da, kao odgovorna partija, neće dozvoliti da se jučerašnji "napad na svog partijskog lidera" pokuša predstaviti kao sukob sa svim građanima Cetinja.

"Predsjednik DNP-a ima na Cetinju veliki broj iskrenih prijatelja, koji su mu i juče pružili snažnu podršku, i koji nikad neće zbog šačice ekstremista targetirati čitav svoj grad. Ali se nikad neće ni povući pred bilo kojim vidom verbalnog i fizičkog nasrtaja na njega. To treba da znaju svi oni heroji sa lažnih profila, koji ovih dana pozivaju na Kneževićev linč i žele mu sve najgore", zaključuju iz DNP-a.

Bonus video: