Uhapšeni Lakušić i Popović, osumnjičeni za bombaški napad na kuću Spasojevića

Uhapšenima se na teret stavlja krivično djelo izazivanja opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija

78315 pregleda 25 komentar(a)
Sa uviđaja, Foto: Boris Pejović
Sa uviđaja, Foto: Boris Pejović

Željko Lakušić (34) i Filip Popović (21) uhapšeni su zbog sumnje da su bacili ručnu bombu na kuću načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića, saznaju "Vijesti".

Oni su lišeni slobode po nalogu tužiteljke u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu Maje Knežević.

“U predmetu formiranom povodom bacanja i aktiviranja eksplozivnih naprava - bombi u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Istražnog zatvora P. S., postupajuća državna tužiteljka Maja Knežević naložila je službenicima Uprave policije, nakon izvršenog pretresa, da liše slobode Ž. L. i F. P., zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopštio je "Vijestima" rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duško Milanović.

Iz Uprave policije saopšteno je da se uhapšeni u policijskim evidencijama vode kao bezbjednosno interesantna lica i da su u toku pretresi prostorija u Podgorici koje njih dvojica koriste.

"Službenici Uprava policije su u saradnji sa postupajućom tužiteljkom Majom Knežević rasvijetlili slučaj bacanja ručnih bombi na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića. Službenici policije su nakon niza preduzetih istražnih i kriminalističkih mjera i radnji, kao i odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru došli do osnovane sumnje da su Ž. L. (34) i F. P. (21) bacili ručnu bombu na porodičnu kuću načelnika Spasojevića", saopšteno je iz policije.

Načelnik Istražnog zatvora dva dana zaredom bio je meta bombaških napada - 30. novembra i 1. decembra.

Prva ručna bomba bačena u njegovo dvorište nije eksplodirala, pa su se napadači vratili i sjutra veče i oko 20.20 časova bacili još jednu kašikaru ka njegovoj kući. Spasojević je ranije za "Vijesti" ispričao da se na snimku vidi da je bomba zakačila krošnju obližnjeg drveta, što joj je skrenulo putanju - eksplodirala je sa spoljnje strane ograde.

Bomba bačena 30. novembra pronađena je tek 4. decembra. U svom dvorištu, tik uz ogradu, vidio je Spasojević koji je i alarmirao policiju.

"Vijesti" su ranije objavile da je policija, prema nezvaničnim saznanjima, utvrdila da su najmanje dvije osobe učestvovale u napadu.

”Sumnja se da je jedna osoba upravljala automobilom iz kog je, sa mjesta suvozača, istrčao drugi osumnjičeni i aktivirao bombu u pravcu ograde kuće Spasojevića”, rečeno je ranije "Vijestima".

Bonus video: