Adžić: Knežević može da nosi oružje, ali će biti sankcionisan

"Negdje je za očekivati za svakog ko se bavi javnim poslom, a politika posebno izaziva netrepeljivost određenih ljudi, da bude spreman da u određenom momentu naiđe na negativne komentare. Zaista sam vjerovao da je Knežević svjestan toga"

13915 pregleda 25 komentar(a)
Adžić, Foto: MUP
Adžić, Foto: MUP

Milan Knežević može da nosi oružje, ali će biti sankcionisan kao i svaki drugi građanin koji nelegalno nosi oružje, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

On je to rekao gostujući na TV Adria, a sve nakon jučerašnjeg incidenta na Aerodromu Podgorica u kojem su učestvovali jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Kneževića i njegovo obezbjeđenje i Cetinjanin Ivan Gardašević.

Knežević je najprije saopštio da je bio napadnut, dok je snimak sa aerodroma pokazao da je sukob iniciralo njegovo obezbjeđenje.

Adžić je rekao da je odgledao snimak incidenta i da sudeći po njemu ne bi rekao da je Knežević bio napadnut i da je njegova bezbjednost bila ugrožena.

“Naprotiv, vidio sam izuzetno agresivno ponašanje pratioca Kneževića. Trenutno se slučaj nalazi kod nadležnog tužilaštva. Vjerujem da će institucije na pravi način odgovoriti na kompletan događaj", istakao je Adžić.

Poručio je Kneževiću, ali i svima drugima, da ni na koji način ne pokušavaju da se igraju sa institucijama i državom.

Smatra i da nema prostora za preveliku paniku kada je bezbjednost Kneževića u pitanju.

"Svi koji se bave javnim poslom moraju da budu spremni na određeni vid javnih prozivki. Negdje je za očekivati za svakog ko se bavi javnim poslom, a politika posebno izaziva netrepeljivost određenih ljudi, da bude spreman da u određenom momentu naiđe na negativne komentare. Zaista sam vjerovao da je Knežević svjestan toga", dodao je Adžić.

Bonus video: