BS: Osuđujemo napad na poslanike Sulja Mustafića i Genci Nimanbegua, to nije slika demokratskih protesta

Iz te partije su saopštili da vjeruju da pojedinci koji stoje iza tih napada "ne pripadaju organizatorima današnjeg protesta"

31596 pregleda 72 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Iz Bošnjačke stranka su saopštili da su poslanik te partije Sulja Mustafić i Force Genci Nimanbegu napadnuti večeras i osudili takav postupak.

Ocijenili su da takav napad "neodgovornih pojedinaca, nije slika demokratskih protesta", te da vjeruju da pojedinci koji stoje iza tih napada "ne pripadaju organizatorima današnjeg protesta".

Iz te partije su pozvali građane na suzdržanost i smirivanje tenzija, "jer građanski mir nema alternativu".

"Iako se Crna Gora danas nalazi u ozbiljnoj političkoj, društvenoj i institucionalnoj krizi, pozivamo sve aktere na dijalog. Crna Gora je u mnogo težim vremenima uspjela da sačuva mir i vjerujemo da je to u ovom trenutku prioritet. Pozivamo i međunarodnu zajednicu da se aktivnije uključi, da kroz medijaciju pomogne da Crna Gora krene putem prosperiteta i i izlaska iz trenutne krize", navodi se u njihovom saopštenju.

TV Vijesti je javila da su Nimanbegu i Mustafić zasuti nakon što su izašli iz Skupštine. Oni su izašli u trenutku kada je krenulo kamenovanje zgrade Parlamenta.

Bonus video: