Beograd: Dvoje državljana Crne Gore optuženo zbog krijumčarenja marihuane

Tužilaštvo je predložilo sudu da optuženima produži pritvor zbog opasnosti od bjekstva i postojanja okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo

10750 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv dvoje crnogorskih državljana, osumnjičenih za krijumčarenje 30 kilograma marihuane iz Crne Gore do Beograda.

Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Miloš M. (33) i Biljana Đ. (46) terete se za krivično djelo - nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opotnih droga, saopštilo je VJT.

Tužilaštvo je predložilo sudu da optuženima produži pritvor zbog opasnosti od bjekstva i postojanja okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Ovo dvoje Podgoričana uhapšeno je 22. septembra u Zemunu, pred samu dogovorenu primopredaju droge NN licu.

Drogu ukupne težine 29,923 kilograma, skrivali u specijalno izrađenim bunkerima ispod gepeka i zadnjeg sjedišta automobila marke "reno megan", koji je od Crne Gore do Beograda vozila Biljana Đ.

Zbog neovlašćenog držanja 14 komada leka "diazepam", njoj se na teret stavlja krivično djelo - neovlašćeno držanje opojnih droga.

Bonus video: