Konjević objavio dokument: "Šverc pod patronatom Miloševića, odobren od strane Abazovića"

U dokumentu se, između ostalog, navodi da je "za koordinaciju zadužen visoki funkcioner Ure Zoran Mikić“

27772 pregleda 35 komentar(a)
Konjević, Foto: Luka Zeković
Konjević, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević objavio je dokument u kojem se, između ostalog, navodi da se, prema operativnim saznanjima, krijumčarenje cigareta u Luci Bar odvija pod patronatom tadašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića.

Dodaje se da su te aktivnosti odobrene od strane premijera Dritana Abazovića koji "dio prihoda iz predmetnih aktivnosti koristi za lične ili potrebe političkog subjekta koji predvodi", te da je "za koordinaciju zadužen visoki funkcioner Ure, Zoran Mikić“, kao i da su na realizaciji angažovani pojedinci koji imaju iskustvo i infrastrukturu u obavljanju tih poslova.

Konjević u objavi na Tviteru nije pojasnio porijeklo dokumenta naslovljenog "O krijumčarenju cigareta iz Luke Bar".

"Informacije o navedenim dešavanjima posjeduju i međunarodni partneri, koji ostvaruju saradnju sa crnogorskim državnim organima na planu suzbijanja krijumčarenja cigareta, posebno službe Velike Britanije", dodaje se u dokumentu.

Dio dokumenta je u Konjevićevoj objavi prekriven crnom bojom.

Tako je precrtan dio rečenice u kojoj se navodi da operativna saznanja ukazuju da je Mikić, krajem jula i početkom avgusta, održao bar dva sastanka u Budvi, te da je na prvom navodno razgovarano o realizaciji posla i dijeljenju profita, a da je Mikić tražio 300.000 eura po kamionu, njegov navodni sagovornik "nije prihvatio već je ponudio 150.000 kao krajnju cifru".

"Tom prilikom, Mikić je odbio da se izjasni o ovoj ponudi, uz obrazloženje da takvu odluku ne može donijeti bez konsultacija sa premijerom Abazovićem", dodaje se.

Navodi se i da je Mikić nakon nekoliko dana došao na sastanak i "navodno nakon konsultacija s Abazovićem informisao da 'njihova strana' prihvata ponudu od 150.000 eura po kamionu prokrijumčarenih cigareta".

"Može biti od koristi SDT da nastavi dalje u otkrivanju nezakonitih radnji. Nijesam obveznik zakona a interes javnosti je da zna. Segmenti informacije u vezi sa RM su već potvrđeni do nivoa osnova sumnje, pa očekujem da se i drugi djelovi provjere. Ruka pravde kao bumerang", napisao je Konjević na Tviteru.

Bonus video: