Budvanin uhapšen nakon snimka sa Cetinja

Dimiću je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.900 eura, mjera upozorenja – uslovna osuda u trajanju od 60 dana zatvora sa rokom provjere od godinu dana, javno izvinjenje i javno objavljivanje odluke u štampanim medijima o trošku okrivljenog

23161 pregleda 25 komentar(a)
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter

Budvanin Vladimir Dimić uhapšen je nakon što je na internetu objavljen video snimak na kojem upućuje uvrede građanima Cetinja i urinira na autobuskoj stanici na ulazu u Cetinje.

Identitet osobe sa snimka juče su objavili iz Prijestonice, rekavši da su protiv Dimića podnijeli krivičnu prijavu.

Iz Uprave policije saopšteno je da je Budvanin uhapšen zbog kršenja člana 6, člana 7 i člana 19 Zakona o javnom redu i miru.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju se izjasnio da se u radnjama uhapšenog ne stiču elementi krivičnog djela.

Nakon privođenja nadležnom sudiji za prekršaje, Dimiću je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.900 eura, mjera upozorenja – uslovna osuda u trajanju od 60 dana zatvora sa rokom provjere od godinu dana, javno izvinjenje i javno objavljivanje odluke u štampanim medijima o trošku okrivljenog.

"Policija je juče postupala u odnosu na video snimak koji je objavljen na društvenim mrežama, a na kojem se tada nepoznato lice na kružnom toku ponašalo naročito drsko i bestidno i upućivalo riječi uvredljive sadržine građanima Cetinja. Lice je u kratkom roku identifikovano i privedeno u službene prostorije", navodi se u saopštenju.

Bonus video: