Mikić: Nikad nisam učestvovao u švercu, nastavak prljave kampanje

"Propaganda, fabrikovanje laži i crtanje meta ljudima u konačnom ima za cilj da se potencijalno ugrožavanje života i imovine visokih funkcionera URA ne vezuje za naše političke i državničke aktivnosti, već za navodne kriminalne aktivnosti", kazao je izvršni direktor te stranke

18155 pregleda 5 komentar(a)
Mikić, Foto: Luka Zeković
Mikić, Foto: Luka Zeković

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić poručio je da nikad nije učestvovao u švercu cigareta.

On je reagovao nakon što je lider SDP-a Raško Konjević objavio dokument nepoznatog porijekla, u kojem se Mikić dovodi u vezu sa tom nelegalnom aktivnošću.

"Imajući u vidu hajku i propagandu koja se posljednjih mjeseci vodi protiv mene i dijela mojih partijskih kolega od strane pojedinih političara, bivših i sadašnjih djelova službi bezbjednosti, dijela medija i pojedinaca iz raznih kriminalnih grupa koristim ovu priliku da javnosti saopštim da nikada nisam učestvovao u nelegalnim aktivnostima koje se odnose na krijumčarenje cigareta", saopštio je Mikić.

Kako je kazao, riječ je o "namještaljki čiji je cilj da se skrene pažnja sa stvarnih počinilaca krivičnih djela i nacrta meta nevinim ljudima".

"Sve do danas sam vjerovao da je ovo sve dio političke price i folkolra u kojem je cilj da se političkim protivnicima nanese politička šteta. Međutim, imajući u vidu da se pojedini političari pozivaju na 'navodnu' dokumentaciju i informacije iz službi bezbjednosti jasno je da se radi i koordinaranoj akciji u kojoj učestvuje više lica, neformalnih centara moći, bivših i sadašnjih pripadnika službe bezbjednosti i kriminalnih organizacija", ističe Mikić.

Vjeruje i da su "glavna meta napada" njegove partijske kolege.

"Naročito premijer Dritan Abazović, upravo zbog svih aktivnosti koje su on i URA preduzeli u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u prethodne dvije godine, a koje ne odgovaraju bivšem režimu prepoznatom po organizovanom kriminalu i funkcionerima koji su optuženi i osuđivani za zloupotrebu položaja. Propaganda, fabrikovanje laži i crtanje meta ljudima u konačnom ima za cilj da se potencijalno ugrožavanje života i imovine visokih funkcionera URE ne vezuje za naše političke i državničke aktivnosti, već za navodne kriminalne aktivnosti. To je već viđen recept i oprobana matrica djelovanja ne samo u Crnoj Gori nego i zemljama regiona", dodaje Mikić.

Kazao je da "propaganda i manipulacije" neće skrenuti Građanski pokret URA sa puta izgradnje pravne države, društva vladavine prava i nastavka beskompromisne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Radi se o nastavku prljave kampanje protiv URE koja kontinuirano traje od avgusta 2020. godine. Institucije koje su, primarno zahvaljujući URI, oslobođene odradiće svoj posao i utvrditi krivicu onih koji to jesu. U vrijeme vladavine DPS-a i Raška Konjevića slobodno tužilaštvo nije bilo moguće ni zamisliti - oni su posljednji koji mogu da govore o vladavini prava, jer su prepoznati po aktivnostima koje borbu za vladavinu prava potpuno obesmišljavaju. Kao neko ko je vaspitavan shodno crnogorskoj tradiciji i običajima da nikad ne dam na sebe i svoje, a u želji da svoju porodicu zaštitim od sramne i prljave propagande, onima koji učestvuju u kreiranju hajke i propagande želim da poručim 'zakon moga roda taj je za čast i porodicu se glava daje'", zaključuje Mikić.

Bonus video: