Tri optužna predloga protiv pet osoba zbog kršenja biračkog prava u Šavniku

"Optužni predlog podnijet je protiv (D.G.) zbog krivicnih djela - povreda prava glasanja i sprečavanje održavanja glasanja, a protiv (R.L.) - zbog krivičnog djela povreda prava glasanja i protiv tri lica (A.M. I.J. i J.M.) - zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti."

3799 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Osnovno državno tužilastvo u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku tri optužna predloga protiv pet osoba zbog kršenja biračkog prava na ponovljenim lokalnim izborima u Šavniku 30. oktobra i 6. novembra.

"Optužni predlog podnijet je protiv (D.G.) zbog krivicnih djela - povreda prava glasanja i sprečavanje održavanja glasanja, a protiv (R.L.) - zbog krivičnog djela povreda prava glasanja i protiv tri lica (A.M. I.J. i J.M.) - zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Optuženom D.G. se stavlja na teret da je 30.10.2022. godine na biračkom mjestu br. 14 'Kafana Kruševice' u Šavniku, kao član biračkog odbora, na protivpravan način i upotrebom sile spriječio da glasa glasača koji je upisan u birački spisak, nakon čega je glasanje na tom biračkom mjestu prekinuto", navodi se u saopštenju ODT Pljevlja koje je potpisala tužiteljka Nataša Bajčeta.

Optuženom R.L. se stavlja na teret da je 6.11.2022. godine na biračkom mjestu br. 14 "Kafana Kruševice" u Šavniku, na protivpravan način spriječio glasače koji su upisani u biračkom spisku da glasaju.

"Optuženima A.M, I.J. i J.M. stavlja se na teret da su 6.11.2022. godine na biračkom mjestu br. 14 'Kafana Kruševice' u Šavniku zajednički napali službeno lice - člana biračkog odbora R.L. kojom prilikom su mu nanijeli lake tjelesne povrede", navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilastva u Pljevljima.

Bonus video: