Vuksanović, Rađenović Drakulić, Kažić i Milić izabrani na stalne funkcije za državne tužioce

Tužilački savjet obavio intervju sa kandidatima za izbor 13 državnih tužilaca u osnovnim državnim tužilaštvima na nivou Crne Gore.

22359 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Za državnu tužiteljke u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, na stalnu funkciju izabrana je Ivana Vuksanović.

Kako je saopšteno iz Tužilačkog savjeta, na stalnu funkciju državne tužiteljke u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama izabrana je Maja Rađenović Drakulić, a za stalne državne tužioce u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru Marija Kažić i Siniša Milić.

U saopštenju se navodi i da je na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavala v.d. vrhovna državna tužiteljka Maja Jovanović, obavljen intervju sa kandidatima prijavljenim na javni oglas za izbor dva državna tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Tužilački savjet je, takođe, obavio intervju sa kandidatima za izbor 13 državnih tužilaca u osnovnim državnim tužilaštvima na nivou Crne Gore. Usvojen je Plan sjednica Tužilačkog savjeta za 2023. godinu, kao i Plan klasifikacionih oznaka u Sekretarijatu Tužilačkog savjeta za 2023. godinu. Na sjednici je razmotreno 12 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada. Savjet je konstatovao odluku o izboru v.d. sekretara Sekretarijata Tužilačkog savjeta na period od šest mjeseci", piše u saopštenju, koje potpisuje samostalna savjetnica Sekretarijata Tužilačkog savjeta Marijana Čvorović.

Bonus video: