Medojević: Iniciraću osnivanje regionalne mreže za borbu protiv mafije

Lider PzP-a istakao da je neophodno uvezivanje svih resursa država regiona u efikasan mehanizam za borbu protiv kriminala

24249 pregleda 66 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je da će, ako bude izabran za potpredsjednika nove vlade i koordinatora službi bezbjednosti, inicirati osnivanje regionalne mreže za borbu protiv mafije i uvezivanje svih resursa država regiona u efikasan mehanizam za borbu protiv kriminala.

"Balkanski narkokarteli su formirani od strane korumpiranih balkanskih političkih struktura. Organizovani kriminal na Balkanu je političkog profila i neophodne su tektonske političke promjene i dolazak na vlast partija koje Balkanska Konfederacija Organizovanog Kriminala ne kontroliše", saopštio je Medojević.

Nakon toga je, dodaje, potrebno odmah povezati službe bezbjednosti u efikasan mehanizam saradnje i djelovanja, koji bi u saradnji sa obavještajnim službama zapadnih država i specijalizovanim multilateralnim agencijama kao sto su Interpol, Europol i OLAF, formirao regionalnu mrežu.

"Ako se balkanska mafija efikasno povezuje u svoju mrežu i djeluje ujedinjeno, ona i službe bezbjednosti i države regiona moraju da djeluju brže i efikasnije i da se povezuju, na svim nivoima u cilju borbe protiv mafije koja ugrožava stabilnost regiona i sprečava integracije", zaključio je Medojević.

Bonus video: