SDT dostavio Višem sudu optužnicu protiv Petra Lazovića

Lazoviću, Nikši Peroviću i Radovanu Pantoviću produžen pritvor zbog opasnosti od bjekstva

46649 pregleda 9 komentar(a)
Lazović, Foto: Boris Pejović
Lazović, Foto: Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo dostavilo je 5. januara Višem sudu u Podgorici optužnicu protiv službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Petra Lazovića.

Portparolka Višeg suda Marija Raković potvrdila je "Vijestima" da je Lazoviću nakon podizanja optužnice produžen pritvor, te da još nije bilo odluke vijeća oko prihvatanja jemstva za puštanje na slobodu uz milionsku garanciju.

Lazoviću, Nikši Peroviću i Radovanu Pantoviću pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva, a odluke je donijelo krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici.

SDT u krivičnom predmetu koji je, u maju ove godine po nalogu glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića ponovo formiran nakon dostavljenog materijala iz Europola i francuskih pravosudnih organa, optužnicom tereti Lazovića da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Optužnicom je obuhaćeno 11 pripadnika kriminalne organizacije.

Bonus video: