Zbog saobraćajne nesreće u tunelu Lokve Berancu određen pritvor 30 dana

"Ugrozio je saobraćaj i doveo u opasnost živote i tijela ljudi na način što se vozilom nije kretao desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja, već je prešao na lijevu kolovoznu traku, usljed čega je došlo do čeonog kontakta sa putničkim motornim vozilom marke A3, registarskih oznaka RO BE 513"

34331 pregleda 18 komentar(a)
Saobraćajna nesreća u tunelu Lokve, Foto: Jelena Jovanović
Saobraćajna nesreća u tunelu Lokve, Foto: Jelena Jovanović

Osnovni sud u Beranama odredio je pritvor u trajanju do 30 dana za osumnjičenog A. C. iz Berana, jednog od učesnika saobraćajne nesreće koja se 5. januara dogodila u tunelu Lokve i u kojoj je stradao S. K. (29) iz Rožaja.

"Rješenjem predsjednika Osnovnog suda u Beranama – sudije za istragu Ivane Došljak Kri.br.11/23 od 9. 01. 2023. godine, po predlogu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama Kt.br.2/23 od 9. januara 2023. godine, određen je pritvor u trajanju do 30 dana prema osumnjičenom A.C., iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo teška djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja iz čl.348. st.4. u vezi čl.339. st.3. u vezi st.1. Krivičnog zakonika Crne Gore i okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i opasnost od uticaja na lice koje je potrebno saslušati u svojstvu sjedoka, shodno čl.175. st.1. tač.1. i tač.2. Zakonika o krivičnom postupku", navodi se u saopštenju Osnovnog suda Berane.

Objasnili su da A. C. osumnjičen da je 5. januara, oko 18.25 časova, na magistralnom putu Rožaje – Berane, u tunelu Lokve, upravljajući "golfom V" (RO-BE336) u pravcu Berana, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost živote i tijela ljudi.

"Na način što se vozilom nije kretao desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja, već je prešao na lijevu kolovoznu traku, usljed čega je došlo do čeonog kontakta sa putničkim motornim vozilom marke A3, registarskih oznaka RO BE 513, kojim je iz pravca Berana upravljao S. K., a koji je usljed zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta, dok je oštećeni (identičnih inicijala prim. aut.) A. C. koji se nalazio kao suvozač u putničkom motornom vozilu marke "golf V", zadobio teške tjelesne povrede koje su konstatovane u Opštoj bolnici u Beranama, te Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, gdje se i dalje nalazi na liječenju", navode u saopštenju.

Zaključuju da se protiv ovog rješenja može izjaviti žalba vanraspravnom vijeću ovog suda u roku od 24 časa od časa uručenja rješenja.

Bonus video: