Mićunović i Kostić hapšeni zbog sukoba sa policijom

Iz Uprave policije saopšteno da je 26. novembra 2022. godine oko 21.40 časova prijavljeno od strane građana da je došlo da narušavanja javnog reda i mira u jednom svadbenom salonu u Nikšiću, te da su na lice mjesta izašli pripadnici policije koji su zatekli Đorđa Mićunovića iz Budve - koji je imao vidnu povredu zadobijenu prije dolaska policije

66485 pregleda 56 komentar(a)
Đorđe Mićunović, Foto: Instagram/Đorđe Mićunović
Đorđe Mićunović, Foto: Instagram/Đorđe Mićunović

Đorđe Mićunović (30) i Lazar Kostić (27) uhapšeni su krajem novembra u Nikšiću - zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Sin Branislava Mićunovića - Đorđe i njegov brat od ujaka Lazar Kostić, sa policijom su se sukobili u svadbenom salonu u gradu pod Trebjesom.

Iz Uprave policije za "Vijesti" su kazali da je mlađi Mićunović imao vidnu povredu kada su njihovi službenici došli na intervenciju.

"Odjeljenju bezbjednosti Nikšić je 26. novembra 2022. godine oko 21.40 časova prijavljeno od strane građana da je došlo da narušavanja javnog reda i mira u jednom svadbenom salonu u Nikšiću. Na lice mjesta su izašli pripadnici policije koji su zatekli Đ.M. (30) iz Budve – koji je imao vidnu povredu zadobijenu prije dolaska policije. Đ.M. i L.K. (27) iz Nikšića nisu dali bilo kakave informacije policijskim službenicima, ne želeći da podnesu prijavu. Ovom prilikom ova lica su sprečavala službena lica u vršenju službene dužnosti, te su lišeni slobode", objasnili su iz UP.

Iz te institucije navode da su Mićunović i Kostić uhapšeni po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću.

"Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti".

"U odnosu na povrede koje je zadobio Đ.M., kao što je već rečeno, imenovani nije policiji dao informacije vezano za nastanak povreda. Prilikom pružanja ljekarske pomoći licu Đ.M. su konstatovane lake tjelesne povrede. Od više lica su u odnosu na ovaj događaja prikupljena obavještenja, a preduzete su i druge službene radnje po nalogu tužioca. Spisi predmeta su dostavljeni tužiocu koji se izjasnio da se u navedenom događaju ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Na osnovu preduzetih mjera i radnji, službenici policije do sada nisu došlo do saznanja na koji je način Đ.M. zadobio povrede", objasnili su iz Uprave policije.

Bonus video: