Aćimiću određeno zadržavanje do 72 sata

Vlasnik “Tehnoputa” saslušan kod tužioca, nakon jučerašnjeg hapšenja

30453 pregleda 45 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.01.2023. 13:08h

Vlasniku i izvršnom direktoru preduzeća “Tehnoput” Saši Aćimiću određeno je zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu, saznaju "Vijesti" nezvanično.

Aćimić je uhapšen juče po nalogu tog tužilaštva, a danas je saslušan kod tužioca Marka Mugoše.

Lisice na ruke stavljene su mu nakon što je policiji dao izjavu zbog gradnje objekta bez dozvole, a nakon što je utvrđeno da su radnici “Tehnoputa” juče, iako je noć ranije stavljen službeni pečat na njihovu bazu na lokaciji Cijevna, nastavili sa nelegalnim aktivnostima.

Sagovornik uključen u istragu objašnjava da je Aćimić po nalogu državnih organa rasformirao postrojenje za izradu asfaltne baze, a potom nedaleko od tog mjesta počeo izgradnju nove, bez dozvole.

Nakon što su njegovi radnici juče nastavili radove, tužilac Mugoša izašao je na lice mjesta, skupa sa inspektorima privrednog kriminala Odjeljenja bezbjednosti Podgorica.

“Više osoba, zatečenih na licu mjesta, je pristupilo u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Podgorica radi prikupljanja obavještenja i preduzimanja daljih mjera i radnji iz nadležnosti policije”, rečeno je “Vijestima” iz Uprave policije.

Rukovodilac ODT Podgorica kazao je “Vijestima” da je dežurni državni tužilac dao nalog službenicima CB Podgorica - da liše slobode Aćimića.

”Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje i krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata i znaka”.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da je više osoba privedeno zbog nelegalne eksploatacije šljunka i da razmišljaju o angažovanju Vojske.

“Zaštitićemo obale rijeka i vodoizvorišta, razmišljamo i o angažovanju Vojske”.

”Tehnoput d.o.o.” kao i “Tehnoput - MNE” godinama bez dozvole proizvode asfalt sa državnih parcela.

“Tehnoput” se godinama nalazi i među kompanijama koje su najveći poreski dužnici.

Iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma poručili su da je “Tehnoput” počinio krivično djelo - povredu službenog pečata.

“Urbanističko-građevinska inspekcija je 13.1.2023. godine, po službenoj dužnosti, a shodno ovlašćenjima urbanističko-građevinskog inspektora, preduzela sve neophodne mjere i radnje kako bi zaštitila javni interes države i spriječila nelegalnu gradnju - građenje inženjerskog objekta - asfaltne baze na lokaciji UP 50 lokacija Cijevna u Podgorici investitora DOO ‘Tehnoput’ iz Podgorice. Ove aktivnosti i mjere sprovedene su u koordinaciji sa Operativnim timom za sprečavanje nelegalne eksploatacije šljunka, Upravom policije i nadležnim Tužilaštvom”.

Bonus video: