Početak suđenja u predmetu "Zapad banka" odložen za 14. mart

Sudija Nenad Vujanović je kazao da je tek nedavno zadužio predmet od kolege sudije Gorana Šćepanovića. Naveo je da nijesu ispunjene procesne pretpostavke za održavanje glavnog pretresa

3815 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Početak suđenja optuženima Aleksandru Kupermanu, Dmitro Likhoti i Maksim Slucki, te okrivljenom pravnom licu "Zapad banka" doo Podgorica, dloženo je danas u Višem sudu u Podgorici za 14. mart zbog promjene sudećeg sudije.

Sudija Nenad Vujanović je kazao da je tek nedavno zadužio predmet od kolege sudije Gorana Šćepanovića. Naveo je da nijesu ispunjene procesne pretpostavke za održavanje glavnog pretresa. Zastupnik optužnice, kako je rekao sudija, obavijestio je sud da se spisi predmeta nalaze u tužilačkom savjetu po pritužbi na njegov rad, te iz tog razloga nije došao na zakazani glavni preters.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv odgovornih lica u Zapad banci Oleksandra Kupermana i Dmijtroa Likhote koji su uz pomoć Maksima Slutskog zloupotrebom službenog položaja i povjerenja, kompaniji „Svitland Global F.Z.E.“ nanijeli štetu od 1.502.524,92 eura u korist firme „Ofimmo GMBH“.

U optužnici se navodi da su okrivljeni Kuperman i Likhota kao saizvršioci izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, dok je okrivljeni Slucki počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem pomaganja, okrivljeno pravno lice Zapad banka krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u vezi člana 5. Zakona o odgovornosti pravnih lica za krivična djela.

Bonus video: