Spasojević određeno zadržavanje do 72 sata, odbrana će se žaliti na odluku

Spasojević je uhapšena juče zbog sumnje da je učestvovala u milionskim malverzacijama na štetu klijenata Crnogorske komercijalne banke (CKB)

23860 pregleda 25 komentar(a)
Foto: Jelena Jovanović
Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 19.01.2023. 13:51h

Osumnjičena za milionske malverzacije u Crnogorskoj komercijanoj banci (CKB) Daliborka Spasojević jutros se u Specijalnom državnom tužilaštvu branila ćutanjem, ali je i negirala krivicu.

To je "Vijestima" saopštio njen branilac, advokat Željko Đukanović.

Njoj je, nakon saslušanja, specijalni tužilac Vukas Radonjić odredio zadržavanje do 72 sata.

Đukanović je najavio da će se žaliti na tu odluku.

Istakao je da je postupak, koji protiv Spasojević vodi SDT, proglašen tajnim i da ne može iznositi detalje.

Spasojević je uhapšena juče zbog sumnje da je učestvovala u milionskim malverzacijama na štetu klijenata Crnogorske komercijalne banke (CKB).

Slobode je lišena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), a na teret joj se stavlja da je počinila krivična djela - zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i falsifikovanje službene isprave.

U februaru prošle godine, uprava CKB-a podnijela je krivičnu prijavu u kojoj su naveli sumnje da su dvoje zaposlenih u dužem vremenskom periodu, zloupotrebom službenog položaja u privrednom poslovanju, prisvojili 14 miliona eura koje su “skinuli” sa računa oko 200 klijenata.

Spasojević je tada saslušana u SPO-u, ali ne i kod tužioca Saše Čađenovića koji je rukovodio predmetom. U međuvremenu, Čađenović je uhapšen, a terete ga da je pripadnik kavačkog kriminalnog klana.

”Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje Uprave policije je danas lišilo slobode D. S. bivšu zaposlenu Crnogorske komercijalne banke, zbog osnova sumnje da je, kao odgovorno lice u tom privrednom društvu, u periodu od 2010. do sredine februara prošle godine, u Podgorici, učinila produžena krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i falsifikovanje službene isprave”, navode iz SDT-a.

Oni dodaju da će biti sprovedena državnom tužiocu radi saslušanja u svojstvu osumnjičene.

”Specijalno državno tužilaštvo će o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi”, saopštio je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Njen pravni zastupnik, advokat Željko Đukanović, saopštio je juče da je Spasojevićeva na prošlogodišnjem saslušanju negirala krivicu.

Povezani članci

19. Januar 2023.

Spasojević krive za milionski minus

Bonus video: