Odbijena žalba tužilaštva, Aćimić ostaje na slobodi

"Po mišljenju vijeća Osnovnog suda u Podgorici ne stoje razlozi za određivanje pritvora ni od opasnosti od ponavljanja djela, ni od opasnosti da bi Aćimić boravkom na slobodi ometao postupak uticajem na svjedoke"

9869 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Vlasnik "Tehnoputa" Saša Aćimić ostaje na slobodi nakon što je odbijena žalba podgoričkog Osnovnog tužilaštva na rješenje sudije za istragu.

Sudija za istragu prethodno je odbio predlog tog tužilaštva da se osumnjičenom Aćimiću, kao odgovornom licu u preduzeću "Tehnoput" odredi pritvor.

"Aćimić se tereti za produženo krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje i krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata i znaka. I po mišljenju vijeća Osnovnog suda u Podgorici ne stoje razlozi za određivanje pritvora ni od opasnosti od ponavljanja djela, ni od opasnosti da bi Aćimić boravkom na slobodi ometao postupak uticajem na svjedoke", navodi se u saopštenju portparola Osnovnog suda u Podgorici Ivane Becić.

Dodaje se da stoji osnovana sumnja da je Aćimić izvršio krivična djela za koja se tereti, ali da radnje za koje stoji takva sumnja ne prevazilaze mjeru koja je potrebna za ostvarivanje obilježja tih krivičnih djela da bi eventualno po svom intenzitetu, brojnosti ili ispoljenoj bezobzirnosti koja ih prati, ukazivale na nužnost reakcije pritvorom.

"Osim toga, imajući u vidu prirodu krivičih djela koja mu se stavljaju na teret, i vijeće nalazi da će se odlučne činjenice u pretežnom dijelu utvrđivati iz dokumentacije sadržane u spisima predmeta", navodi se u saopštenju Becićeve.

Bonus video: