Izdato 20 prekršajnih naloga zbog upotrebe duvanskih proizvoda

Kako se dodaje, podnijeta su i četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i u jednom slučaju je ukazano subjektu nadzora na otklanjanje nepravilnosti

2547 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Inspektori Uprave za inspekcije poslove (UIP) izdali su tokom vikenda 20 prekršajnih naloga, u iznosu od 5,85 hiljada eura, uglavnom zbog upotrebe duvanskih proizvoda unutar ugostiteljskih objekata.

Iz UIP-a su kazali da su inspektori tokom petka i subote veče kontorilisali poštovanje Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima na teritori Podgorice, Tuzi, Kolašina, Bijelog Polja, Berana, Andrijevice, Budve i Herceg Novog.

Navodi se da su tokom akcije pojačanog nadzora inspektori izvršili nadzor ukupno 40 ugostiteljskih objekata.

„Zbog utvrđenih nepravilnosti, koje su se u najvećem broju slučajeva odnosile na upotrebu duvanskih proizvoda unutar ugostiteljskih objekata, izdato 20 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 5,85 hiljada eura“, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, podnijeta su i četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i u jednom slučaju je ukazano subjektu nadzora na otklanjanje nepravilnosti.

Iz UIP-a su kazali da akcijama ovog tipa, kao i redovnim inspekcijskim kontrolama, pokušavaju da ukažu privrednim subjektima na važnost poštovanja slova zakona.

Bonus video: