Policija traga za osumnjičenim za napad na Jovovića

Napadač, za kojeg UP tvrdi samo da im je poznat njegov identitet, pobjegao je nakon pucnjave

27299 pregleda 14 komentar(a)
Uviđaj u bašti restorana Vuk, Foto: Luka Zeković
Uviđaj u bašti restorana Vuk, Foto: Luka Zeković

Crnogorska policija juče je tragala za Podgoričaninom D. A., zbog sumnje da je juče u 11.10 sati, u bašti restorana "Vuk" u Glavnom gradu, ranio Marjana Jovovića (42).

Vijestima je iz Uprave policije nezvanično rečeno da je Jovović je zadobio više prostrelnih rana u predjelu nogu i transportovan je u Urgentni blok Kliničkog centra.

Napadač, za kojeg UP tvrdi samo da im je poznat njegov identitet, pobjegao je nakon pucnjave.

Navodno, on je pištolj potegao nakon svađe sa četrdesetdvogodišnjakom.

Do zaključenja ovog broja Vijesti iz te institucije nijesu saopštili da li je D. A. uhapšen i ako jeste, da li je on iz pištolja ispalio hice ka Jovoviću.

Iz te bezbjednosne institucije zvanično su saopštili da je u ugostiteljskom objektu u Dalmatinskoj ulici u Podgorici došlo do upotrebe vatrenog oružja na štetu Jovovića.

"Preduzimaju se mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja...", piše u njihovom saopštenju.

Policijski inspektori su na licu mjesta izvršili uviđaj i izuzeli tragove, po nalogu dežurnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu.

Jovović je od ranije poznat policiji, koja ga dovodi u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti droga, kazali su nezvanično iz UP.

U decembru 2010. godine uhapšen je u Beogradu, zbog sumnje da je jedan od organizatora međunarodnog šverca skanka. Navodno, pripadnici njegove organizovane kriminalne grupe uhodanim kanalima krijumčarili su skank iz Crne Gore ka Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. U tom postupku, vođenom pred pravosudnim vlastima Srbije, osuđen je na šest godina i sedam mjeseci zatvora.

U Crnu Goru ekstradiran je u maju 2013. godine, nakon što mu je Viši sud u Podgorici potvrdio presudu nadležnog suda u Srbiji.

U policijskim saopštenjima njegovo ime našlo se i u avgustu 2022. godine, zbog incidenta u Kolašinu.

Jovović je tada, sa još nekoliko osoba, vrijeđao i omalovažavao policajce, zbog čega su prekršajno gonjeni.

Bonus video: