Odbijene žalbe, Lazović i Pantović ostaju u pritvoru

Rješenjem Višeg suda pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva

19421 pregleda 7 komentar(a)
Lazović, Foto: Boris Pejović
Lazović, Foto: Boris Pejović

Apelacioni sud saopštio je da je na današnjoj sjednici kao neosnovane odbio žalbe branilaca okrivljenih Petra Lazovića i Radovana Pantovića, podnijete protiv rješenja Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora nakon podizanja optužnice Specijalnog državnog tužilaštva.

Lazović se sumnjiči da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, produženo krivično djelo krijumčarenje, te krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pantović se sumnjiči za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Rješenjem Višeg suda u Podgorici pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva. Određeno je da će pritvor trajati do dalje odluke suda, navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Bonus video: