Uhapšen službenik Uprave policije zbog trgovine drogom

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", inspektor zapošljen u Centru bezbjednosti Podgorica uhapšen je jutros, a u toku su pretresi i kriminalistička obrada

96861 pregleda 95 komentar(a)
Dalibor Ljekočević, Foto: Luka Zeković
Dalibor Ljekočević, Foto: Luka Zeković

Službenik Uprave policije Dalibor Ljekočević uhapšen je po nalogu Višeg državnog tužilaštva zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", inspektor zapošljen u Centru bezbjednosti Podgorica uhapšen je jutros, a u toku su pretresi i kriminalistička obrada.

"Danas je od strane Uprave policije podnijeta krivična prijava Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv službenika Uprave policije D.Lj., kao i lica D.K., D.Lj. i S.S., zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 Krivičnog zakonika Crne Gore", navodi se u saopštenju koje potpisuje rukovoditeljka Višeg tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica.

Podnošenju krivične prijave, kako dodaje, prethodilo je sprovođenje većeg broja mjera i radnji od strane Višeg državnog tužilaštva u Podgorici u saradnji sa Upravom policije.

Oni će danas biti saslušani u Višem državnom tužilaštvu u svojstvu osumnjičenih, a nakon toga će se preduzeti i druge mjere i radnje propisane zakonom.

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovali višemjesečnu policijsku akciju kodnog naziva „Lovka“, a koja je bila usmjerena na suzbijanje tzv. ulične prodaje heroina na teritoriji Glavnog grada.

U odnosu na taj predmet, dodaje se u saopštenju, u prethodnom periodu je podnijeta krivična prijava i protiv N.T.

"Pripadnici Uprave policije su danas, po nalogu sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija, kao i vozila, koje koriste osumnjičena lica", piše u saopštenju.

Policija je, kako su naveli, tokom trajanja te višemjesečne aktivnosti oduzela ukupno 230 grama heroina, oko 120 grama marihuane, novac u iznosu od 23.345 eura, četiri vozila, 105 komada municije i dvije vage za precizno mjerenje.

Navode da se sumnja da pronađeni novac potiče od takozvane ulične prodaje narkotika.

Policija i tužilaštvo vjeruju da su prikupili dovoljno materijalnih dokaza koji Ljekočevića sumnjiče da se u dužem periodu bavio trgovinom droge jer je mjesecima bio pod "budnim okom kolega".

Ljekočević je optužen sa još nekoliko kolega Centra bezbjednosti Podgorica za krivično djelo iznuđivanje iskaza u policiji od oštećenog Benjamina Mugoše, ali početak sudskog postupka je nekoliko puta odlagan u Osnovnom sudu u Podgorici.

Mugoša, Marko Boljević i Jovan Grujičić u maju 2020. godine, kako tvrde, pretrpjeli su policijsku torturu tokom istrage „bombaških napada" na kuću državnog službenika Duška Golubovića i lokal "Grand".

Inspektor Ljekočević optužen je da je torturom iznuđivao iskaz i od Marka Boljevića, dok za torturu nad Grujičićem još niko nije optužen od službenika Uprave policije.

Bonus video: