Nije bilo propusta u radu medicinskog osoblja nakon nesreće u tunelu "Lokve"

"Iz nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine proizlazi da prilikom obrade zdravstvenog stanja S. K. nije bilo nesavjesnog liječenja, odnosno tom prilikom nije primijenjeno nepodobno sredstvo, nepodoban način liječenja, niti je uopšte nesavjesno postupano, jer je lice već bilo preminulo kada je medicinska ekipa stigla na mjesto saobraćajne nezgode"

7449 pregleda 12 komentar(a)
Nesreća u tunelu Lokve, Foto: Jelena Jovanović
Nesreća u tunelu Lokve, Foto: Jelena Jovanović

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju ocijenilo je da u radnjama medicinskog osoblja jedinice za Hitnu medicinsku pomoć, koje se nalazilo na mjestu saobraćajne nesreće u tunelu "Lokve" nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

U udesu u tunelu "Lokve" na magistralnom putu Berane - Rožaje, koji se dogodio 5. januara, na licu mjesta poginuo je Senad Kalač (29) iz Rožaja, dok je dvije sedmice kasnije povredama podlegao Beranac A. C. (1989).

Kako se navodi u saopštenju, Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo spise predmeta i naložilo ovlašćenim policijskim službenicima OB Berane da prikupe potrebna obavještenja od prisutnih lica na mjestu događaja, te naredilo vještaku sudske medicine da izvrši obdukciju tijela smrtno stradalog lica i da na osnovu medicinske dokumentacije ovom tužilaštvu dostavi nalaz i mišljenje.

Povezani članci

05. Januar 2023.

U nesreći u tunelu Lokve poginula jedna osoba

Povezani članci

20. Januar 2023.

Podlegao povredama suvozač iz udesa u tunelu Lokve

"Iz nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine proizilazi da prilikom obrade zdravstvenog stanja S. K. nije bilo nesavjesnog liječenja, odnosno tom prilikom nije primijenjeno nepodobno sredstvo, nepodoban način liječenja, niti je uopšte nesavjesno postupano, jer je lice već bilo preminulo kada je medicinska ekipa stigla na mjesto saobraćajne nezgode", piše u saopštenju.

Dodaju i da smrt S. K. nije u nikakvoj vezi sa ljekarskim radom, već je isključivo posljedica povreda nastalih u saobraćajnoj nezgodi.

Bonus video: