Abazović: Radu Miloševiću u Istražnom zatvoru prijeti Mario Milošević

Premijer ustvrdio da napisi o Miloševiću nemaju veze sa njim, niti sa dešavanjima u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija "gdje ima puno nepravilnosti"

37034 pregleda 38 komentar(a)
Abazović, Foto: Gov.me/R. Koprivica
Abazović, Foto: Gov.me/R. Koprivica

Premijer Dritan Abazović saopštio je danas da u Istražnom zatvoru, uhapšenom funkcioneru GP URA Radu Miloševiću prijeti optuženi za ubistvo - Mario Milošević.

On je to kazao upitan da prokomentariše informacije da je u pritvorskoj sobi u kojoj boravi bivši direktor Uprave prihoda i carina pronađena marihuana.

"To nije pitanje za mene. Bio je državni funkcioner, ali nikad niko nije dobio mandat da radi nešto protivzakonito. Vidjećemo šta će biti u tom slučaju, meni je od početka tu sve sumnjivo. Kad je riječ o ovome što sam pročitao ja imam samo komentar da on nije sam, tamo je više osoba... Nećete čuti da mu je prijetio ubica Mario Milošević", rekao je premijer u tehničkom mandatu odgovarajući na pitanja novinara.

On je ustvrdio da napisi o Miloševiću nemaju veze sa njim, niti sa dešavanjima u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija - "gdje ima puno nepravilnosti".

"Koje takođe pokušavamo sve da suzbijemo".

"Sve što se dešava upereno je samo protiv mene i Vlade. Svi ostali ljudi su samo akteri koji omogućavaju da se ta igra igra. Očekujem, ako bude pravde, pošto, što se dokaza tiče niko ih više ne može dovesti u pitanje. Očekujem da EUROPOL, odnosno da naši organi preko EUROPOL-a, otvore Pandorinu kutiju, a onda da mi u lice kažete da li je sve što sam u životu pričao oko organizovanog kriminala bila istina i da shvatite da je sve igra koja je igrana protiv mene, samo da se ta kutija nikad ne otvori. Mislim da će to biti nešto što će zauvijek ućutkati neke ljude koji su kritičari. Ja znam tačno što je i kako je, ali očekujem i da državni organi procesuiraju, a onda će svi napadi političara, medija i svih..ali ako bude pošteno sagledano, u odnosu na mene svi trajno promjeniti mišljenje i shvatiti što je igra - igra je da se spriječe ovakve stvari, borba protiv šverca cigareta koju niko nije htio da takne prije nas, protiv šverca kokaina koji nisu htjeli da taknu prije nas, a mi smo ušli u obračun sa ljudima koji imaju više novca nego što ima državni trezor", rekao je on.

Bonus video: