Grbović, Obradović i Burzanović izabrani za sudije Višeg suda za prekršaje

Sudski savjet donio odluku nakon sprovedenih intervjua sa kandidatima koji su se prijavili na javni oglas

5436 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dosadašnja sutkinja Suda za prekršaje u Budvi Amra Grbović i dosadašnje sudije Suda za prekršaje u Podgorici Krunoslav Obradović i Valentina Burzanović izabrani su za sudije Višeg suda za prekršaje.

To je odlučio Sudski savjet, nakon sprovedenih intervjua sa kandidatima koji su se prijavili na javni oglas za izbor troje sudija tog suda i utvrđivanja rang liste.

Osim njih, obavljeni su intervjui sa kandidatima: Radenkom Boškovićem, Srđanom Zekovićem, Slavicom Jovović, Milisavom Nikolićem, Katarinom Padalicom, Sonjom Pepeljak, Rajkom Radulovićem, Anom Radulović, Čedom Raičevićem i Majom Rakočević.

"Na zahtjev Ministarstva rada i socijalnog staranja, a imajući u vidu da se shodno novom Zakonu o mirnom rješavanju radnih sporova, ispit za miritelje polaže pred Komisijom za izdavanje licince za rad miretelja koju čine tri člana, i to jedan iz reda sudija osnovnih sudova, jedan iz reda sudija viših sudova i jedan sudija Vrhovnog suda Crne Gore, Savjet je za članove ove Komisije odredio Vesnu Jočić, sutkinju Vrhovnog suda Crne Gore, Magdalenu Zečević, sutkinju Višeg suda u Podgorici i Anu Kenjić Đukić, sutkinju Osnovnog suda u Beranama", dodaje se u saopštenju.

Savjet je donio i odluku o raspisivanju internog oglasa za popunjavanje jednog slobodnog sudijskog mjesta u Osnovnom sudu u Herceg Novom.

Bonus video: