Odbornik DF-a napao zbog crnogorske pjesme?

Policija uhapsila Budvanina Mladena Kažanegru, traga za njegovim bratom Ognjenom i bratanićem Nikolom

20752 pregleda 25 komentar(a)
Mladen Kažanegr, Foto: DF Budva
Mladen Kažanegr, Foto: DF Budva

Budvanska policija uhapsila je sugrađanina Mladena Kažanegru zbog sumnje da je u subotu veče, u gradskoj kafani hotela “Mogren”, nanio lakše tjelesne povrede Stefanu Pekoviću (20) i Božu Brnoviću (21).

Kažanegra, odbornik vladajućeg Demokratskog fronta i jedan od ključnih ljudi Fudbalskog kluba “Petrovac”, sumnjiči se da je fizički nadrnuo na te muškarce, pola sata prije ponoći, dok je u gradskoj kafani nastupala jedna popularna crnogorska pjevačica.

Navodno do incidenta je došlo nakon što su oštećeni naručili “crnogorske pjesme”, a potom dizali dva prsta, što je Kažanegra protumačio kao provokaciju, saopšteno je “Vijestima” nezvanično.

Prema istim informacijama, najprije je došlo do verbalnog konflikta a potom i fizičkog obračuna, tokom kojeg su zadobili više udaraca po glavi i tijelu. Ti mladići, rekao je izvor “Vijesti”, bili su u društvu svojih majki.

Svirka u kafani je prekinuta a potom su se i gosti razišli. Ipak, mladići nisu prijavili incident, već je to uradila Hitna medicinska služba kada su došli na pregled.

Alarmirana je policija, koja je izuzela snimke sa video-nadzora.

Policija sumnjiči i Mladenovog rođenog brata Ognjena i njegovog sina Nikolu da su učestvovali u tuči, što su oni demantovali.

Nikola Kažanegra je direktor opštinskog preduzeća “Mediteran reklame”.

Mladen Kažanegra biće danas priveden kotorskom osnovnom tužiocu.

Policijsko saopštenje

”Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su danas, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, lišili slobode M. K. (45) iz Budve zbog sumnje da je izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda. Policija traga za O. K. i N. K.”, naveli su u saopštenju.

Pojasnili su da su njihovi službenici postupili po prijavi od 19. februara, u kojoj je navedeno da je u jednom hotelu u Budvi došlo do tuče.

”Tada je sa lica mjesta doveden M. K. u službene prostorije, kojom prilikom su od njega prikupljena obavještenja na navedene okolnosti. Policija je obaviještena od strane zaposlenih u Hitnoj medicinskoj pomoći da su na ukazivanje ljekarske pomoći pristupili S. P. (21) i B. B. (21), oba iz Budve”, dodaju iz policije.

Kazali su da su policajci saslušali više osoba i izuzeli video-nadzor.

“Preduzetim radnjama došlo se do sumnje da su M. K., O. K. i N. K., nakon kraćeg verbalnog konflikta fizički napali S. P. i B. B., zadajući im više udaraca po glavi i tijelu, usljed kojih su oštećeni zadobili lake tjelesne povrede”, zaključuje se u saopštenju.

Imena Ognjena i Mladena Kažanegre pominjana su nakon što su 2015. godine sumnjičeni da su počinili krivično djelo, ugrožavanje sigurnosti.

Policija ih je tada potraživala da su iz vatrenog oružja ispalili dva rafala metaka u vozilo Budvanina Vasilija Rafailovića.

Nadležni organi dugo tragaju za Rafailovićem zbog optužbe da je učestvovao u ubistvu Budvanina Đorđa Borete.

Ognjen Kažanegra: Nismo u bjekstvu, nismo nikoga tukli

Ognjen Kažanegra kazao je “Vijestima” juče da on i njegov sin nijesu u bjekstvu, da su van Budve, ali i da je o tome obaviještena policija.

Tvrdi da su policijskom službeniku saopštili da će doći i dati izjavu, jer nijesu učestvovali ni u kakvoj tuči.

”Nikoga nismo napali, niti vrijeđali”.

Dodali su da su angažovali advokata i da su trenutno u Kolašinu na skijanju.

Napao i zvaničnika FK “Jezero”

Mladenu Kažanegri zabranjeno je da četiri mjeseca obavlja funkcije u FK “Petrovac” zbog fizičkog napada na zvaničnika FK “Jezero” Radosava Bulića.

To je odlučila Disciplinska komisija FSCG.

Incident se dogodio u oktobru prošle godine, kada je Kažanegra Bulića “rukom uhvatio za vilicu, a potom odgurnuo”.

Disciplinska mjera teče od 29. oktobra.

Njemu je zabranjen ulazak u svlačionicu i pristup klupi za rezervne igrače, kao i zabrana ulaska u prostorije Udruženja klubova FSCG “Jug” i FSCG.

Bonus video: