Dojava o eksplozivnoj napravi u Skupštini Glavnog grada lažna, u zgradi bio sastanak DPS-a, prisustvovao i Đukanović

U zgradi Skupštine Glavnog grada večeras je održan sastanak Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) kojem je prisustvovao i lider te partije i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović

87778 pregleda 86 komentar(a)
U zgradi Skupštine Glavnog grada večeras bio i sastanak OO DPS, Foto: Dušan Cicmil
U zgradi Skupštine Glavnog grada večeras bio i sastanak OO DPS, Foto: Dušan Cicmil
Ažurirano: 28.02.2023. 22:46h

Dojava da je u zgradi Skupštine Glavnog grada večeras postavljena bomba je bila lažna.

Policija je provjeravala tu informaciju, nakon što je radnik obezbjeđenja u toj zgradi nešto prije 19 sati pronašao ceduljicu, na kojoj je bila napisana poruka da će ih dići u vazduh.

Zbog toga su na lice mjesta bile upućene ekipe službi Hitne medicinske pomoći i Zaštite i spašavanja.

Zgrada je nakon dojave počela da se evakuiše.

U jednoj od prostorija zgrade Skupštine Glavnog grada večeras je održan sastanak Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) kojem je prisustvovao i lider te partije i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

"Vijestima" je iz DPS-a nezvanično rečeno da je prije nego je sastanak završen, odnosno pri samom kraju, policiji prijavljeno da je u zgradi navodno postavljena ekplozivna naprava.

Drugi izvor "Vijesti" iz DPS-a je kazao da je u momentu kada je Đukanović počeo da se obraća, policija obavijestila prisutne da su dobili dojavu o navodno postavljenoj bombi. I pored toga odlučili su da se sjednica održi do kraja, nakon čega su napustili zgradu Skupštine Glavnog grada.

To je objavom na svom Fejsbuk profilu potvrdio i potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković.

Nikolić: Komičan pokušaj zastrašivanja

Poslanik i portparol DPS-a Miloš Nikolić na Tviteru je napisao da je "lažna dojava o bombi komičan pokušaj zastrašivanja" te partije.

"Sastanak Odbora DPS Glavnog grada završen je u najboljem redu a organizatorima ovog jalovog pokušaja poručujemo da će morati malo više da se potrude. Dostojanstveno i istrajno čekamo ih na biralištima 19. marta gdje ćemo pokazati da Crnu Goru ne mogu slomiti", napisao je Nikolić.

Vuković: Sve je u redu, nadam se da će Policija identifikovati odgovorne

Vuković je ranije, nakon što je zgrada Skupštine Glavnog grada evakuisana, rekao da je sve u redu i da će blagovremeno informisati javnost o svim detaljima.

"Sve je u redu. Nadam se da će Policija identifikovati odgovorne. Blagovremeno ćemo informisati javnost o svim detaljima", naveo je Vuković.

Bonus video: