Pejović i Dević uhapšeni zbog sumnje da su oteli i zlostavljali Škrielja

Podgorička policija traga za trećim osumnjičenim, Milošem Dobajem

40267 pregleda 8 komentar(a)
Pejović tokom jednog od ranijih hapšenja, Foto: SAVO PRELEVIC
Pejović tokom jednog od ranijih hapšenja, Foto: SAVO PRELEVIC

Podgoričani Željko Pejović i Žarko Dević uhapšeni su juče zbog sumnje da su prije tri noći oteli i zlostavljali sugrađanina Edvina Škrielja, rečno je Vijestima iz Uprave policije,

Prema istim informacijama, podgorička policija juče je tragala za trećim osumnjičenim, takođe Podgoričaninom Milošem Dobajem.

Oni su, tvrde izvori Vijesti iz Uprave policije, osumnjičeni da su 28. februara, u podgoričkom naselju Konik, zlostavljali Škrielja i nanijeli mu teške tjelesne povrede.

Taj Podgoričanin inspektorima je juče ispričao da ga je Dobaj, pored čije kuće je prolazio, pozvao da uđe unutra kako bi mu nešto rekao.

Navodno, u kući su ga sačekali i Pejović i Dević, a onda su skupa počeli da ga zlostavljaju i tuku, tražeći od njega da prizna “za koji klan radi.”

Inspektorima je ispričao da su mu uperili pištolj u glavu i tražili da prizna čiji je vojnik ili će ga ubiti.

”Rekao je i da su ga sve vrijeme tukli, a onda uzeli motornu testeru i prijetili da će mu prešegati noge ako im sve ne ispriča. Tvrdi i da je nakon pola sata uspio da im pobjegne”, kazali su Vijestima iz UP.

Isti sagovornik objašnjava da su ljekari konstatovali da je Škrielju slomljena vilica, zbog čega će njegovi sugrađani i komšije, ako se dokaže njihova krivica, odgovarati za nanošenje teških tjelesnih povreda i zlostavljanje.

Policija je juče pretresla kuće Pejovića i Devića.

U policijskoj evidenciji Pejović je registrovan kao bezbjednosno interesantna osoba (BIL). Hapšen je nekoliko puta, a sredinom 2019. godine, samo dan prije nego su mu na ruke stavljene lisice, on je za “Vijesti” ispričao da ga službenici Uprave policije konstantno upozoravaju da mu je život ugrožen, ali da ne žele da otkriju odakle mu navodno prijeti opasnost.

Više puta hapšen je i pretučeni Škrielj.

Bonus video: