Odloženo suđenje Čokoviću, novi datum 21. mart

Suđenje je odloženo je zbog nedolaska svjedokinje A.V. radila sa sada pokojnom A. V. (17), ali i vještakinje

2862 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Suđenje Vehbu Čokoviću zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga odloženo je danas u Višem sudu u Bijelom Polju. Vlasnika diskoteke “Herc” optužnica tereti da je u periodu od 20. do 24. juna pretprošle godine, u prostoriji svog stambenog objekta maloljetnici neovlašćeno prodao “ksalol”. Ona je nakon nekoliko mjeseci preminula u Kliničkom centru.

Ročište je odloženo je zbog nedolaska svjedokinje A.V. radila sa sada pokojnom A. V. (17) .

“Sud je poslao urgenciju za dovođenje svjedokinje. Na suđenje nije pristupila ni vještakinja neuropshijatrica dr Mirjana Varagić, koja je sud obavijestila da je odsutna zbog ranije preuzetih obaveza.

U odbukcionom nalazu, vještak Radojević je ranije zaključio da je kod A.V. (17) ustanovljeno teško hronično oštećenje mozga i zapaljenje pluća, koje predstavlja kompilakciju zdravstvenog stanja nastalo usljed ranijeg trovanja ljekovima, ne isključujući ni upotrebu alkohola.

”Sve ove supstance (ksalol, marihuana, insulin) kumulativnim međusobnim djelovanjem su dovele do poremećaja rada u mozgu i toksičnog oštećenja mozga, kao posljedice poremećaja disanja”, kazao je vještak.

Precizirao je da je toksično oštećenje mozga nastalo istog dana, odnosno neposredno prije prijema u bjelopoljsku Bolnicu, a da je u daljem toku liječenja do oktobra praktično živjela u stanju približnom komi, odnosno vegetirala.

Pojasnio da je sasvim uobičajeno da se na takvo stanje nadovezuje niz drugih stanja među kojima je bila epilepsija i infekcije, te da je u jednoj takvoj epizodi infekcije došlo do zapaljenja pluća, usljed čega je umrla.

Čoković je uhapšen u maju 2022. godine.

Lisice na ruke stavljene su mu nakon što je bjelopoljsko Više tužilaštvo 19. marta naložilo ekshumaciju tijela sedamnaestogodišnje Cetinjanke, koja je preminula 18. februara, nakon osam mjeseci liječenja od, kako se sumnja, predoziranja drogom.

Suđenje se nastavlja 21. marta.

Bonus video: