Ministarstvo pravde: Pitanje bezbjednosti u državnim institucijama riješiti u najkraćem roku

Ministar pravde Marko Kovač prekinuo je službenu posjetu Beogradu i večeras će u 20.30 sati posjetiti povrijeđene u Kliničkom centru

21663 pregleda 26 komentar(a)
Ministar pravde Marko Kovač, Foto: Luka Zeković
Ministar pravde Marko Kovač, Foto: Luka Zeković

Ministarstvo pravde osudilo je današnji bombaški napad na Osnovni sud u Podgorici. Poželjeli su brz oporavak zaposlenima u Osnovnom sudu i građanima povrijeđenim u napadu.

Mladen Bulatović (39) stradao je nakon što je na ulazu u podgorički Osnovni sud aktivirao ručnu bombu. Povrijeđeno je više osoba, koje su prebačene u Klinički centar.

Ministar pravde Marko Kovač prekinuo je službenu posjetu Beogradu i večeras će u 20.30 sati posjetiti povrijeđene u Kliničkom centru, nezvanično saznaju "Vijesti".

"Nažalost, ovaj tragičan događaj nas je još jednom podsjetio da pitanje bezbjednosti u sudovima, državnim tužilaštvima, ali generalno u državnim institucijama mora biti riješeno u najkraćem mogućem roku", saopšteno je iz Ministarstvo pravde.

Kazali su da je taj resor "tokom ove godine" održao niz sastanaka sa rukovodiocima sudskih instanci povodom tog problema i pokrenuo aktivnosti koje iziskuju dodatna materijalna sredstva u smislu organizacije kvalitetne službe koja će se baviti zaštitom objekata sudstva i tužilaštva, kako bi se konačno riješio taj problem.

"Takođe, objekat u kojem se nalazi Osnovni sud u Podgorici nije adekvatan za rješavanje ovog problema u bezbjednosnom smislu. Upravo zbog toga je Ministarstvo pravde iniciralo postupak izgradnje Palate pravde, kako bi se na sveobuhvatan i kvalitetan način riješio problem smještajnih kapaciteta sudova u Podgorici i koji će po okončanju zadovoljavati sve standarde sa bezbjednosnog aspekta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: