DF: Institucije moraju biti bezbjedne, a pravosuđe zaštićeno od pritiska i napada

"Današnji događaj u Osnovnom sudu u Podgorici moramo shvatiti kao opomenu da smo kao odgovorni političari dužni da opominjemo i preduprijedimo bilo koju prijetnju građanima i institucijama Crne Gore", saopšteno je iz DF-a

6520 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Iz Demokratskog fronta su, povodom današnje eksplozije bombe u podgoričkom Osnovnom sudu, kazali da insistucije moraju biti bezbjedne, a pravosudni sistem zaštićen od bilo kog oblika pritiska ili napada.

Mladen Bulatović (39) stradao je danas, nakon što je na ulazu u podgorički Osnovni sud aktivirao ručnu bombu. Tom prilikom je povrijeđeno više osoba.

"Sa željom da se povrijeđeni što prije oporave i vrate svojim porodicama, današnji događaj u Osnovnom sudu u Podgorici moramo shvatiti kao opomenu da smo kao odgovorni političari dužni da opominjemo i preduprijedimo bilo koju prijetnju građanima i institucijama Crne Gore.

"Institucije od kojih se očekuje da donesu pravdu i koje su krovni nosioci prava moraju biti bezbjedne, a pravosudni sistem zaštićen od bilo kog oblika pritiska ili napada, kao uslov optimalnog funkcionisanja sudske vlasti", saopšteno je iz DF-a.

Bonus video: