Konjević: Sudski organi trebalo da pripreme formiranje sudske policije shodno zakonskoj obavezi

"Takozvani premijer Dritan Abazović da “odmori glas” u svakodnevnim izjavama koje šalju poruku stravične neozbiljnosti i površnosti nalik onoj od juče “dojava o bombama stara praksa budimo relaksirani”. A danas ćuti “kao riba", kazao je Konjević

13299 pregleda 34 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Shodno zakonu, sudski organi, Sudski savjet, trebalo je da pripreme formiranje sudske policije shodno zakonskoj obavezi, smatra predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević.

On je povodom današnje tragedije u kojem je stradao tridesetdevetogodišnji Mladen Bulatović nakon što je na ulazu u podgorički Osnovni sud aktivirao ručnu bombu, kazao da to mora biti posljednja opomena nadležnim institucijama.

Konjević je napomenuo da Uprava policije već godinama nema zakonsku obavezu da obezbjeđuje sudove, jer to, kako kaže, nije ni standard u drugim zemljama.

"Ne može se od policije očekivati da riješi svaku anomaliju u sistemu. Moraju svi da preuzmu odgovornost, poštuju nadležnosti i svoje zakonske obaveze", rekao je on.

"Takozvani premijer Dritan Abazović da “odmori glas” u svakodnevnim izjavama koje šalju poruku stravične neozbiljnosti i površnosti nalik onoj od juče “dojava o bombama stara praksa budimo relaksirani”. A danas ćuti “kao riba", kazao je Konjević.

Bonus video: