Vijeće za nacionalnu bezbjednost o unapređenju sigurnosti u pravosuđu

Pored redovnih članova, prisutni su i rukovodioci pravosudnih organa

6204 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost na kojoj se govori o unapređenju bezbjednosti objekata pravosudnih institucija je u toku.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost
foto: Vlada Crne Gore

Pored redovnih članova, prisutni su i rukovodioci pravosudnih organa, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Premijer je prije četiri dana najavio da će pitanje jačanja bezbjednosti u institucijama biti otvoreno na sjednici Vijeća i vanrednoj sjednici Vlade.

Abazović je to kazao nakon što je prošle sedmice Podgoričanin Mladen Bulatović (39) na ulazu u zgradu Osnovnog suda u Podgorici aktivirao bombu. Bulatović je stradao u eksploziji, dok je povrijeđeno više osoba.

Predsjednik Vlade tada je kazao da je država, kada je u pitanju bezbjednost sudova i tužilaštava, maksimalno spremna da stane uz njih, u smislu da poboljša, koliko je to moguće, njihove uslove rada, bezbjednost svih zaposlenih, građana i samih institucija.

Abazović je tom prilikom pozvao Sudski savjet, Tužilački savjet i Savjet za vladavinu prava da i oni otvore to pitanje.

"Da naprave spisak elementarnih potreba za povećanje ukupne bezbjednosti i da se onda zajednički, sa Ministarstvom finansija vidi šta može da se u radi u kratkom, a šta u srednjoročnom periodu", rekao je prošle sedmice predsjednik Vlade.

Bonus video: