Stevoviću prijeti pritvor ukoliko se 7. aprila ne pojavi u sudu

Prvostepenom presudom koju je ukinuo Apelacioni sud Crne Gore Stevović je bio osuđen na godinu dana zatvora

5289 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Ukoliko se 7. aprila u bjelopoljskom VIšem sudu optuženi Leonid Stevović iz Žabljaka ne pojavi, biće mu određen pritvor.

To je danas saopštio sudija Ivan Adamović, nakon što se Stevović više puta nije odazivao na pozive suda, pred kojim odgovara zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema navodima optužnice, Stevović je 31. oktobra prošle godine na Žabljaku, neovlašćeno radi prodaje držao drogu, i to 1.100 tableta oznake "Lorazepam HF" od 2,5 mg.

Tablete su bile upakovane u farmaceutska pakovanja ukupne neto mase 245,20 grama. Prilikom pretresa stana okrivljenog službenici OB Žabljak pronašli su predmetnu opojnu drogu u kuhinji.

Prvostepenom presudom koju je ukinuo Apelacioni sud Crne Gore Stevović je bio osuđen na godinu dana zatvora.

Stevović je uhapšen u novembru 2021. godine, nakon što ga je zbog nasilja u porodici prijavila supruga Angela.

U vezi sa istim događajem Stevović odgovara za još dva djela u Osnovnom sudu u Pljevljima, i to za nasilničko ponašanje i posjedovanje oružja.

Prilikom pretresa stana na Žabljaku, policajci su pronašli drogu i oružje.

Iz Uprave policije su nakon hapšenja tog državljanina BiH, saopštili da su tokom pretresa njegovog stana na Žabljaku pronašli i dva metalna boksa, dva pancira i improvizovanu napravu koja služi za ispaljivanje metaka sa 17 komada municije.

Bonus video: