Kontrola optužnice za planiranje ubistva Jovana Vukotića 20. marta

SDT podigao optužnicu protiv Nikšićanina Petra Mujovića, jer je kao pripadnik kriminalne organizacije Radoja Zvicera prihvatio da ubije Vukotića

2582 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predsjednica vanraspravnog vijeća, sudija Vesna Kovačević, zakazala je za 20. mart u Višem sudu u Podgorici kontrolu optužnice koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv Nikšićanina Petra Mujovića (23) jer je kao pripadnik kriminalne organizacije Radoja Zvicera prihvatio da ubije Jovana Vukotića.

Marija Raković, samostalna savjetnica Višeg suda za odnose sa javnošću, potvrdila je “Vijestima” da je ročište zakazano za 20. mart. Dodala je da je Mujović optužen za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, odnosno članstvo u sticaju sa dva krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Optužnica se zasniva na skaj komunikacijama u kojima se navodi da je Mujović po nalogu Zvicera i Slobodana Kašćelana trebalo da ubije Vukotića 31. jula 2020. u Baru, na sahrani njegovog kuma i vođe barske grupe Alana Kožara, koji je sedam dana ranije ubijen na Krfu.

U optužnici se navodi da Vukotić nije odlazio na groblje i prisustvovao sahrani, već je boravio u kući porodice Kožar, gdje im je izjavio saučešće. Prema novom planu, okrivljeni Mujović je trebalo da puca u Vukotića prilikom glasanja na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine, ali je plan propao jer Vukotić nije došao na glasanje. Ni treći plan ubistva Vukotića nije uspio. Okrivljeni je u oktobru 2020. godine ispred zgrade kotorske policije trebalo da ispali smrtonosne hice u Vukotića, ali nije uspio, jer je uhapšen.

Okrivljeni Mujović se u tužilačkoj istrazi branio ćutanjem.

Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra 2022. godine u Turskoj.

Bonus video: