Za sedam dana 124 saobraćajne nezgode, poginulo šest osoba

Iz policije su rekli da će njihovi službenici i u narednom periodu, u okviru svojih realnih mogućnosti, nastojati da preventivnim, ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama

4749 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori su se u prethodnih sedam dana dogodile 124 saobraćajne nezgode, u kojima je stradalo šest osoba, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da je od početka godine u saobraćajnim nesrećama smtno stradalo 19 osoba, od kojih je pet bilo maloljetno.

„U jednoj saobraćajnoj nezgodi smrtno su stradale četiri maloljetne osobe, takođe u jednoj saobraćajnoj nezgodi tri osobe i u dvije saobraćajne nezgode stradale su po dvije osobe“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da se pored preventivnih i represivnih aktivnosti i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, značajan broj vozača i dalje ponaša neodgovorno i ne poštuje saobraćajne propise, čineći najteže prekršaje.

„Samo tokom prethodnih sedam dana u Crnoj Gori dogodile su se 124 saobraćajne nezgode, u kojima je 45 osoba lakše povrijeđeno, deset teže, dok je, nažalost, šest osoba smrtno stradalo“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je zbog počinjenih prekršaja, u proteklih sedam dana, saobraćajna policija sankcionisala čak 2.504 vozača.

Kako su naveli, zabrinjava podatak da su zbog počinjenih najtežih saobraćajnih prekršaja u tom periodu čak 82 osobe uhapšene i privedene nadležnim sudovima na dalji postupak.

„Ljudski faktor, a u okviru njega neodgovornost, nepažnja, neprilagođena i velika brzina, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upotreba mobilnih telefona, nekorišćenje sigurnosnih pojaseva, prelazak u suprotnu kolovoznu traku, i dalje su glavni uzroci saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da će njihovi službenici i u narednom periodu, u okviru svojih realnih mogućnosti, nastojati da preventivnim, ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije apeluju na vozače i ostale učesnike u saobraćaju da odgovornim ponašanjem, poštovanjem saobraćajnih propisa i uvažavanjem postojećih uslova na putevima i u saobraćaju, doprinesu svojoj, bezbjednosti saputnika, kao i ostalih učesnika u saobraćaju“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: