Miljkoviću određen pritvor: Izručen jedan od optuženih za pljačku pošte i ubistvo Mrdaka

Kao razlog za pritvor, Rakovićeva je kazala da je sudija za istragu Suzana Mugoša navela opasnost od bjekstva i ponavljanje krivičnog djela jer je ranije osuđivan

9937 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Višeg suda u Podgorici, Foto: Luka Zeković
Zgrada Višeg suda u Podgorici, Foto: Luka Zeković

Nemanji Miljkoviću iz Banjaluke, koji je optužen da je sa još nekoliko osoba učestvovao u pljački pošte u Nikšiću i ubistvu radnika obezbjeđenja Ljubišu Mrdaka određen je pritvor.

To je "Vijestima" potvrdila samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda, gdje je Miljković nakon izručenja saslušan.

Miljković je izručen iz Srbije po Interpolovoj potjernici.

Kao razlog za pritvor, Rakovićeva je kazala da je sudija za istragu Suzana Mugoša navela opasnost od bjekstva i ponavljanje krivičnog djela jer je ranije osuđivan.

Iz Uprave policije (UP) je zvanično saopšteno da je Miljković, državljanin Bosne i Hercegovine, danas izručen iz Srbije u Crnu Goru.

"Crna Gora ovo lice potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred Višim sudom u Podgorici zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo, koje je izvršeno od strane više maskiranih počinilaca 20. oktobra 2021. godine u Nikšiću, a kojom prilikom je na radnom mjestu smrtno stradao radnik firme fizičkog obezbjeđenja, "Security Guard Montenegro" Lj. M.", piše u saopštenju UP.

Oni su saopštili i da je Miljković sproveden u Viši sud u Podgorici na dalju nadležnost.

Pored Miljkovića, optuženi su Mitar Knežević iz Nikšića, Stojan Albijanić, Petar Zolak, Srđan Svjetlanović, David Banjac i Stefan Regojević.

Prema navodima optužnice, okrivljeni su po prethodnom dogovoru i razrađenom planu uz prijetnju oružjem od pokojnog Ljubiše Mrdaka, Dragiše Dendića i Igora Ivanovića oteli novac namjenjen za isplatu penzija, pri čemu je jedno lice lišeno života.

Maskirani razbojnici su uz prijetnju oružjem od radnika obezbjeđenja ukrali 423.000 eura.

Istraga je pokazala da je optuženi Miljković po unaprijed utvrđenom planu, sa optuženim Svjetlanovićem iznajmio dva stana u Nikšiću u kojima su se krili prije i nakon pljačke Pošte. Iz iznajmljenog stana u Ulici Vuka Karadžića, optuženi su imali pogled na parking prostor na kojem se nalazilo vozilo za transfer novca "Volkswagen Transporter" podgoričkih tabli, navodi se u optužnici.

Bonus video: