Abazović pozvao direktoricu Europola da posjeti Crnu Goru

Sprovedena akcija, kako je naveo Abazović, istorijska je za Crnu Goru jer je doprinijela suzbijanju kriminalnih struktura unutar institucija sistema uključenih u trgovinu drogom

12087 pregleda 25 komentar(a)
Abazović i De Bol, Foto: Telegram/Dritan Abazović
Abazović i De Bol, Foto: Telegram/Dritan Abazović

Premijer Dritan Abazović pozvao je direktoricu EUROPOL-a Katrin de Bol da posjeti Crnu Goru.

On se, kako je saopšteno iz Vlade, zahvalio De Bol na podršci koja je pružena crnogorskim institucijama u prethodnom periodu

"Zadovoljstvo mi je da, u ime Vlade Crne Gore i u svoje lično, uputim zahvalnost na podršci koju je EUROPOL, s Vama na čelu, pružio crnogorskim institucijama u prethodnom periodu", naveo je Abazović u pismu zahvalnosti upućenom izvršnoj direktorici EUROPOL-a.

Abazović je u pismu, dodaje se, podsjetio da je u prethodnih nekoliko dana sprovedena opsežna akcija koja je omogućila da se dođe do lica unutar Uprave policije koja su povezana sa kriminalnim grupama.

"Akcija, koja je rezultat višmjesečnog rada i koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i EUROPOL-a, istorijska je za Crnu Goru jer je doprinijela suzbijanju kriminalnih struktura unutar institucija sistema uključenih u trgovinu drogom, te pružila dodatan podstrek da još odlučnije nastavimo s reformama na ovom polju", navodi se u pismu Abazovića.

Uvjeren je, kako je naveo, da će zajedno kroz redovan dijalog nastaviti jačanje saradnje, u obostranom interesu, čemu ostaje iskreno posvećen.

"Stoga, uz ponovljenu zahvalnost za nesumnjiv doprinos i uložen napor u pravcu snaženja našeg partnerstva, koristim priliku da Vama i Vašem timu uputim poziv da, u terminu koji zajednički usaglasimo, posjetite Crnu Goru", zaključuje Abazović.

Bonus video: