Državljanima Crne Gore uhapšenim u Urugvaju pritvor do 120 dana

Za državljane Crne Gore, urugvajski mediji pišu da bi, prema navodima policije "mogli biti dio balkanskog klana, velike mreže organizovanog kriminala koja djeluje u Evropi"

26825 pregleda 12 komentar(a)
Zaplijenjena droga, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Urugvaja
Zaplijenjena droga, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Urugvaja

Dvojici državljana Crne Gore uhapšenim u akciji zapljene 489 kilograma kokaina u Urugvaju određen je pritvor do 120 dana.

U višemjesečnoj akciji "Virtus" u toj južnoameričkoj državi uhapšeno je 16 osoba, među kojima su i državljani Urugvaja i Bolivije.

Oni se, prema pisanju medija, tereta za različita krivična djela vezana za šverc droge.

Za državljane Crne Gore, urugvajski mediji pišu da bi, prema navodima policije "mogli biti dio balkanskog klana, velike mreže organizovanog kriminala koja djeluje u Evropi".

Pretpostavlja se da je kokain proizveden u Boliviji, odakle je put nastavio ka sjeveru Argentine.

Droga je bila upakovana u 450 paketa na kojima je bio kogotip sa likovima Diznijevih junaka Mikija Mausa i Plutona.

Navodi se i da je procijenjena vrijednost zaplijenog kokaina oko 16 miliona dolara.

Prema pisanju argentinskih medija, vlasti su bile upoznate sa švercom tovara droge, a njen transport je nadgledan kako bi se organizatori uhapsili i dobilo više informacija o njihovom načinu rada.

Prema pisanju "El Observadora" državljani Crne Gore uhapšeni su tokom racije kuće koja se nalazi na šetalištu u gradu Siudad de la Kosta. Navodi se u da su državljani Crne Gore na Interpolovoj plavoj potjernici.

U akciji su zaplijenjeni oružje, više stotina hiljada dolara i argentinskih pezosa, tri automobila, kamion, dva čamca, traktor i osam mobilnih telefona.

Bonus video: