Suđenje za ubistvo Semira Murića 24. aprila

Apelacioni sud odlučuje hoće li Rožajcu Elsanu Ramoviću biti suđeno u odsustvu

4287 pregleda 2 komentar(a)
Viši sud u Bijelom Polju
Viši sud u Bijelom Polju

Nakon što je Viši sud u Bijelom Polju donio rješenje da se Elsanu Ramoviću (29) iz Rožaja, zbog učestvovanja u tuči u Rožajama 21. decembra 2021. godine, kada je ubijen Semir Murić, sudi u odsustvu, zbog bjekstva njegov branilac Armin Camić podnije je žalbu na to rješenje.

Predmet se nalazi po odlučivanju u Apelacionom sudu, kojem su predate spisi predmeta, pa je ročište u Višem sudu, pred kojim Edmir Ramović (22) odgovara zbog ubistva Murića, a Elsan Ramović zbog učestvovanja u tuči odloženo.

VIši sud je donio rješenje o suđenju u odstustvu 16. marta.

Pored Elsana Ramovića za učestvovanje u tuči odgovaraju o Salko (51) i Ernes Ramović, dok Sabro Ramović (55) odgovara zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Edmir Ramović iz bezobzirne osvete ubio je sugrađanina Semira Murića i istovremeno ranio policajca Refika Dedeića.

Rožajac se tereti da je 21. decembra 2021. godine, ispred zgrade Osnovnog suda u Rožajama, iz bezobzirne osvete, lišio života oštećenog Murića.

Objašnjava se da se svetio zbog događaja od 6. oktobra 2020. godine, u kojem su, kako piše, sada pokojni Murić i više čanova njegove porodice, nanijeli teške i lake tjelesne povrede bliskim članovima porodice okrivljenog, zbog kojeg je u Osnovnom sudu u Rožajama pokrenut krivični postupak.

”Na način što je u njegovom pravcu iz vatrenog oružja - pištolja marke ‘VZOR’, tip 50 kal. 7.65 mm, ispalio dva projektila, koji su pogodili oštećenog u predjelu grudi, kojom prilikom je ostećeni zadobio povrede od kojih je kasnije preminuo, nakon čega je pokušao da liši života službeno lice pri vršenju službene dužnosti policijskog službenika oštećenog Refika Dedeić, na način što je iz istog oružja u njegovom pravcu ispalio jedan projektil, koji ga je pogodio u predjelu koljena, kojom prilikom je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede”, navodi se u optužnici.

Bonus video: